Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rdeči mak

Roman o Tibetu
Alai
Rdeči mak

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-276-012-0
Naslov izvirnika Red poppies
Leto izdaje izvirnika 1998
Prevod Valerija Cedilnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 15 cm
473 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
kitajsko leposlovje

Založnik o knjigi

Pripoved Rdeči mak tibetanskega pisatelja Alai-ja, ambiciozna, čutna, polna osupljivih značajev, panoramskih opisov in dramatičnih zapletov, odpira okno v predokupacijski Tibet. Postavljena je v 30. leta prejšnjega stoletja in opisuje vzpon in hkrati že propad bogate družine mogočnega poglavarja, njegove kitajske žene, njegovega prvega sina in dediča ter drugega "idiotskega" sina, ki je obenem tudi pripovedovalec zgodbe in njen nesojeni junak.
Alai je bil rojen v neznatnem zaselku v okrožju Maerkung v deželi, ki je danes del zahodnega Sečuana. Toda v času, ko se dogaja zgodba, je njegov domači kraj pripadal severnozahodnemu predelu tibetanske avtonomne regije. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je Alai objavil zgodbo o legendarnem modrecu, Akuju Tonpu, ki po avtorjevih besedah "predstavlja stremljenja in ustno tradicijo Tibetancev".


Toda namesto da bi jo povzdigoval, kot so jo pogosto poveličevali tudi drugi, mu je "bila ljubša modrost, zastrta z neumnostjo". Deset let kasneje je Aku Tonpa postal model za pripovednika v Rdečem maku. Alai je zapisal, da "inteligentnost Akuja Tonpa ponazarja prvinsko in nekultivirano ljudsko modrost".


 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...