Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rivers of Babylon

Peter Pišt'anek
Rivers of Babylon
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2278-4
Prevod Andrej Rozman

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 15 cm
380 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi


Rivers of Babylon (izvirnik ima angleški naslov), ki je prvič izšel leta 1991, je satiričen, že skorajda grotesken roman o prehodu iz komunizma v kapitalizem. Zgodba povzpetniškega kmeta Razca je polna črnega humorja, a na žalost vse preveč resnična in tipična, saj govori o tem, kako se je bogatelo v času žametne revolucije in povsod drugod v postkomunističnem svetu.


Recenzija Bukla

Roman slovaškega pisatelja (1960), prvi del trilogije, ki je z velikim odmevom izšel leta 1991, v prelomnih časih socializma v kapitalizem, je neke vrste satira na razpadajoči družbeni sistem, ki se spreminja v novega, morda še bolj pokvarjenega. Glavni junak je povzpetniški podeželan Racz, ki se mu po prihodu v mesto ponudi priložnost, da od dolgoletnega kurjača Donata v prestižnem hotelu Ambassador, tem stičišču različnih družbenih slojev, palete raznih neobičajnih likov ter občasnem leglu razvrata, prevzame to enolično, a stabilno službo. Racz se po primoporedaji posla hitro vklopi v dogajanje, saj mu že primer kabarejske plesalke Silvije, ki si dodaten denar služi kot občasna prostitutka, lepo pokaže, da nadzor nad kurjavo lahko pomeni celo večjo moč, kot jo ima do tedaj vsemogočni direktor hotela. To pa je šele začetek. Delo, iz katerega diha groteskni humor postsocializma.

Samo Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...