Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Samogovori

Andrés Neuman
Samogovori
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-231-965-6
Naslov izvirnika Hablar solos
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Marjeta Drobnič
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
330 g
172 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Samogovori (2012) preklapljajo med nežnostjo in ostro resničnostjo ter preskakujejo iz otroštva v perverznost. Vzemirljivi roman raziskuje odnos med erosom in tanatosom ter si zastavlja boleče vprašanje: kako na naše izkušanje spolnosti vplivata bolezen in bližanje smrti?

Andrés Neuman (1977), rojen v Buenos Airesu, je prišel v Španijo kot otrok. Je profesor latinskoameriške književnosti na univerzi v Granadi. Za svoje knjige, med katerimi je Popotnik stoletja preveden tudi v slovenščino, je prejel vrsto pomembnih nagrad.

Recenzija Bukla

Trije glasovi in tri perspektive iste zgodbe poganjajo tri prvoosebne pripovedi tega kratkega romana, ki ga je napisal španski pisatelj argentinskega rodu (1977), pri nas že znan po delu Popotnik stoletja. Na eni strani je na smrt bolna žena, ki najde uteho v mladem ljubimcu, s katerim se spusti v burno erotično zvezo. Na drugi pa sta najpomembnejša moška njenega življenja, njen mož, ki svoji ženi da čas in prostor, da predela svoj položaj in se dokončno sooči z njim, in pa njun desetletni sin, ki se z očetom odpravi na pot, da bi na njej morda dozorel prej, kot je bilo mišljeno sprva. Inteligentno napisana meditacija o življenju, ki ga njegov nenadni morebitni konec spremeni v svojevrsten obračun in inventuro.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...