Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sarin ključ

Tatiana de Rosnay
Sarin ključ
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Arsem
Zbirka Lido
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-92923-6-5
Naslov izvirnika Elle s'appelait Sarah
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Neža Božič
Urejanje Gašper Troha

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15,5 cm
570 g
300 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Julia Jarmond, ameriška novinarka v Parizu, raziskuje deportacijo pariških Judov iz l. 1942. Njena zgodba se preplete z nesrečno usodo Sare Starzynski, ki je nekoč živela v stanovanju, kamor se namerava vseliti Julia s svojo družino. Tatiana de Rosnay izriše pretresljivo zgodbo male deklice, ki ne more razumeti, zakaj se je nadnjo in nad njeno družino zgrnilo zlo II. svetovne vojne, obenem pa napiše roman o naslednjih generacijah, ki se morajo soočiti s krivdo očetov. Še več, Julia Jarmond s pomočjo odkrivanja Sarine zgodbe najde moč za prelomne odločitve v svojem lastnem življenju.

Roman, ki se dogaja med Parizom in New Yorkom, med sedanjostjo in II. svetovno vojno, nas opominja na našo zavezanost samim sebi in sočloveku.

Recenzija Bukla

Dve zgodbi, ena sodobna, druga pa iz časa okupirane Francije poleti leta 1942, izmenično nizata detajle in sestavljata pretresljiv mozaik, katerega končni obris bralec ves čas sluti, vendar je razkritje tako silovito, da vzame sapo. Desetletna Sara mora nositi rumeno zvezdo in ne razume krutega časa, v katerem odrašča. Ko neke noči njeno družino pride iskat francoska policija, svojega bratca skrije v omaro in mu obljubi, da se bo kmalu vrnila ponj … Šestdeset let kasneje se ameriška raziskovalna novinarka Julia, poročena s Parižanom, seli v stanovanje moževe babice, ki ga ovijajo temne družinske skrivnosti, te pa se usodno povežejo z njenim delom. Po romanu je bil leta 2010 posnet tudi istoimenski film s Kristin Scott Thomas v naslovni vlogi.

Aleš Cimprič, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...