Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Scabiosa trenta

Srednjeveški roman
Zdravko Kecman
Scabiosa trenta
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Apokalipsa
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-86-0
Naslov izvirnika Scabiosa trenta
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Manica Baša, Željko Perović
Urejanje Primož Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
13 x 20 cm
250 g
185 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
srbsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ambiciozno zastavljen roman, nekakšen Faust v malem, nekoliko v maniri Bulgakova in Hesseja, po svoje tudi »roman na ključ«, za nas morda zanimiv tudi zato, ker nam skozi »oddaljeni pogled« kaže svet, ki nam je tako blizu, da se ga domača literatura le redko loti.
Zdravko Kecman se je rodil leta 1948 v bližini Sanskega Mosta v Bosni in Hercegovini. Je pesnik, pisatelj, prevajalec in urednik založbe »Udruženja književnika Srpske«. Njegov opus obsega približno dvajset knjig poezije in proze.

Recenzija Bukla

Roman pesnika, pisatelja, urednika in prevajalca iz Bosne in Hercegovine je v podnaslovu označen kot »srednjeveški«, čeprav se dogaja v nedoločljivi sodobnosti. Aleksandar Lebanić, bibliotekar NUK in prvoosebni pripovedovalec, se nekega dne znajde v vrtincu grotesknega, nadrealističnega srečanja s svojo bivšo partnerico Margareto. Ime, ki bralca napeljuje na intertekstualno branje, ni naključje, saj je roman gosto posejan z literarnimi aluzijami in sanjskimi pasažami. Zgodba se zaplete, ko Aleksandar prejme pismo, ki naj bi ga leta 1926 Julius Kugy poslal Albertu Boisu de Chesnu in v katerem Kugy opisuje skrivnostno rožo, imenovano Scabiosa trenta. Iskanje rože se tako skupaj s podnaslovom naveže na srednjeveško alegorijo Roman o vrtnici, kjer vsaka podoba vodi k novi, še zagonetnejši podobi.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...