Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Scrapbook

Nadine Bismuth
Scrapbook
22,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-241-359-0

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
358 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Annie Brière je študentka kreativnega pisanja. Pisanje ji gre tako dobro, da njen mentor pošlje roman na založbo Duffroy. To ji spremeni življenje. Poleg prve objave na založbi najde tudi ljubezen. Zaljubi se v lektorja, ta pa je, kot izve pozneje, poročen in ima otroka. V nezvestobo in laži, ki jih je doslej lahko opazovala pri bližnjih, je zdaj vpletena sama. Njeni načrti zastanejo, pisanje drugega romana in podiplomski študij jo že nekaj časa čakata in kljub silnosti ljubezni se pojavi vprašanje, kako dolgo se bo lahko takšno življenje nadaljevalo.
Scrapbook je roman, v katerem je pestro tako dogajanje kot način podajanja pripovedi. Anniejina doživetja in razmišljanja večinoma spoznavamo iz njene pripovedi, zanimiv vpogled v njeno življenje pa nudijo tudi elektronska pisma, ki sestavljajo del romana in prispevajo k njegovi posebni svežini in lahkotnosti.

Recenzija Bukla

Scrapbook – album drobnih spominkov, kartic, izrezkov in slik – je po navadi tak, kakršno je naše življenje in doživljanje v času njegovega nastajanja. Annie, podiplomska študentka kreativnega pisanja, je po svojem prvem romanu Vrtna zabava vanj nalepila le eno samo časopisno kritiko svojega prvenca, vendar so bili vsi drugi dogodki okoli nje toliko bolj burni.
Nesrečno se je zaljubila v Laurenta, mladega, poročenega lektorja, ki je delal na »njeni« založbi, in se spustila v vrtiljak skrivalnic, majhnih in večjih laži, izmikanj in samozatajevanja. Sveže in tu in tam humorno pisanje mlade quebeške avtorice (rojene leta 1975 v Montrealu), ki je občasno avtobiografsko navdahnjeno, se loteva teme iskanja prostora pod soncem, razlikovanja med pravo ljubeznijo in občasnimi avanturami in sprejemanja odgovornosti.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...