Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sedem let

Peter Stamm
Sedem let
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4567-7
Naslov izvirnika Sieben Jahre
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Slavo Šerc
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
440 g
259 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
švicarsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zdelo se mi je, da mi je Iwona izročena na milost in nemilost, da jo obvladujem in da lahko z njo počnem, kar se mi zahoče. Ob tem pa sem bil do nje povsem ravnodušen. Ničesar nisem mogel izgubiti in ničesar se mi ni bilo treba bati.

PETER STAMM (1963), eden najprepoznavnejših glasov sodobne švicarske proze, v romanu Sedem let izpiše zgodbo moškega, razpetega med dve ženski. Prva je lepa, izobražena in vredna poželenja, druga nič od naštetega – a z njo se počuti ljubljenega, svobodnega. To dvojnost je avtor podkrepil z jedrnatim in (zgolj) na prvi pogled nezahtevnim slogom, v katerem je mojstrsko poustvaril večplastnost čustvenih stanj in kompleksnost medčloveških odnosov.

Sedem let je knjiga, ob kateri boste podvomili o svojih najglobljih prepričanjih. Lahko od romana sploh pričakujete kaj več?
- Zadie Smith

Recenzija Bukla

Stamm (1963) je švicarski pisatelj in eden najprepoznavnejših glasov sodobne švicarske literature, v slovenščini pa ga že poznamo po romanu Agnes in zbirki kratkih zgodb Onkraj jezera. V romanu Sedem let iz leta 2009 tematizira nenavaden ljubezenski trikotnik, ki se razteza čez daljše časovno obdobje. Alexander je arhitekt, ki že kot študent postane par s Sonjo, privlačnim in omikanim dekletom iz visoke družbe, zdi pa se tudi kot nalašč za poroko. Ob tem pa ves čas vzdržuje težko razumljivo zvezo z Iwono, vase zaprto in na pogled prav nič priv lačno Poljakinjo, ki pa nekje v svoji notranjosti skriva sprožilec, na katerega vedno znova pritiska Alexander. Vse skupaj se zaplete, ko s Sonjo nikakor ne moreta dobiti otroka, Iwona pa se mu končno popolnoma prepusti. Delo Sedem let, ki s svojim naslovom nedvoumno asociira na obdob je, ko v ljubezenskih stvareh pride do preobratov, je pisano razumljivo in premočrtno, ravno s svojo jasnostjo pa pred bralcem razkriva vse tančice na videz nerazumljivega odnosa Alexandra z Iwono. Roman o nepredvidljivosti ljubezni.

Samo Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...