Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Senca v temi - 1. del

Roman
Sagy M. Lew
Senca v temi - 1. del
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7033-13-7
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
370 g
275 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Senca v temi je roman s konca prejšnjega tisočletja, prežet je tudi z resničnim življenjem in resničnimi liki, povezanimi v izmišljeno zgodbo, ki nam jo vsiljuje vsakdan. Razne afere nam dokazujejo, da je zgodba blizu resnici. Lepa Maja je na pragu življenja in spoznava, da se je njeno življenje zapletlo, hudo zapletlo. Že kot otrok je bila odrinjena od prave družine, posvojena ... Če otrok zapusti očeta in mamo, brate in sestre in se znajde sredi tujega sveta, sam in zapuščen, je vedno razpet med dvema svetovoma, med domačim in tujim, med znanim in neznanim … Večno je izgubljen nekje globoko v sebi ...

O AVTORJU
Sagy M. Lew je psevdonim avtorja, ki se s pisanjem ukvarja že od osnovnošolskih časov. Bilo mu je neke vrste hobi, kot igranje košarke. Svoja dela, ki so v obliki šolskih prostih spisov dobivala odlične ocene, je začel objavljati najprej v šolskih glasilih, nato še v nekaterih revijah in časopisih.
Kot upokojeni policist pozna šokantne zgodbe, ozadja, tudi pokvarjenost karieristov v državni upravi. Vse to, kar navadni ljudje spremljajo kot afere, je spoznaval in občutil tudi na svoji koži in se boril, da bi se slišala in videla tudi druga plat. To je pa tako, kot bi pljuval v lastno skledo … In zato so in bodo tudi vsa njegova prihodnja dela morda še šokantnejša za mnoge, ki bi radi del svojega »uspešnega« obdobja za vedno pozabili.

Recenzija Bukla

Študentka Maja se vse življenje bori s sencami. Ena prvih je v njej vzniknila že v rani mladosti, ko so jo bio loški starši zaradi slabih socialnih razmer dali v posvojitev. Že res, da je odraš čala v ljubečem okolju svojih novih staršev, a pomanjkanje občutka pripad nosti jo je spremljalo na vsakem koraku, kasneje pa je prav to botrovalo tudi pri izbiri (napačnega) partnerja. Majo je namreč premamil navidezno bleščeči svet njenega izbranca Gorana, a ko se je par poročil, je dekle šele dobro spoznalo, v kakšni zlati kletki se je znašlo. Maja hitro ugotovi, da o svojem možu, razvpitem mafijcu, ki se v Sloveniji skriva pod izmišljenim imenom, pravzaprav ne ve ničesar. Kasneje ji Goran za nameček razpara srce z grozljivim dejanjem … Prvenec avtorja, upokojenega policista, pišočega pod psevdonim, prinaša branje v dveh delih, prežeto s prikazom dejanskih dogodkov s konca 20. stoletja in prepredeno z razburljivo zgodbo, ki odkriva marsikatere temačne plati človeške in družbene nravi.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...