Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Šestdesetletnica in mladenič

Nora Iuga
Šestdesetletnica in mladenič
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-242-200-4
Prevod Aleš Mustar
Spremna beseda Lidija Dimkovska

Tehnične lastnosti
trda vezava
149 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
romunsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba romana, ki je prejel nagrado Društva pisateljev Romunije, je na videz preprosta. Nekega popoldneva v Bukarešti zadržan mladenič na domu obišče svojo najljubšo pesnico, ostarelo lepotico Anno. Slednja mu v nekaj urah razkrije najbolj burne dogodke iz svojega razgibanega življenja. V njeni usodi, v usodi njene družine, prijateljev in kolegov se zrcali težko življenje v drugi polovici 20. stoletja v Romuniji. Šestdesetletnica Anna se zaveda fizičnega prepada med njo in mladeničem, ki je pravzaprav ne posluša in tako nagovarja nas, bralce, in nas s svojimi izjemno sočnimi zgodbicami, ki jih niza, kot da bi pisala dnevnik, na koncu popolnoma omreži. Svež, duhovit roman o vsakem izmed nas.

Recenzija Bukla

Prvi v slovenščino prevedeni roman romunske pesnice in pisateljice je prejel nagrado Društva pisateljev Romunije. Zgodbo doživljamo skozi oči šestdesetletne pesnice Anne, ki jo na domu obišče zadržani mladenič. Anna mu skozi kratke zgodbe razkrije svoje življenje, iz katerega je razbrati odsev težkih razmer v Romuniji v drugi polovici 20. stoletja. Lirična in iniciacijska izpoved pravzaprav ni namenjena mladeniču, temveč je skozi njo nagovorjen bralec, ki ga zgodbe na koncu lahko popolnoma omrežijo. 

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...