Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sestre v križu

Aleksej Mihajlovič Remizov
Sestre v križu
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-218-678-4
Prevod Drago Bajt

Tehnične lastnosti
mehka vezava
191 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
rusko leposlovje

Založnik o knjigi

Aleksej Mihajlovič Remizov je bil ruski pisatelj, memoarist, dramatik in publicist. Umetnost je dojemal kot izraz globoko zakoreninjenih arhetipov, ki prihajajo na dan v obliki sanj in fantazij. Zapisal je: \"Nekje ob strani tiho opazujem življenje in se spominjam.\" S tem nastavkom so nastajali njegovi romani, povesti, bajke, spomini in avtobiografski eseji. Njegovi romani, med njimi tudi Sestre v križu (1910) so izrazito modernistična besedila lirske narave. Prizorišče romana je hiša Burkova v Peterburgu, ki s svojim dvoriščem simbolno predstavlja velemesto, celotno Rusijo in cel svet. Na tem prizorišču se vrstijo dogodki in ljudje s svojimi usodami.

Recenzija Bukla

Ruski pisatelj Aleksej Mihajlovič Remizov sodi v poglavitni tok ruske literature 20. stoletja. Pričujoče delo odslikava občutje časa in življenja ljudi v Peterburgu, ki predstavlja Rusijo v malem. Protagonist romana, Marakulin, je uslužbenec, ki rad opravlja svoje delo in z dobro voljo osrečuje svoje sodelavce. Ko nepričakovano izgubi službo, se prepušča obupu in melanholiji in svojo nesrečno usodo razlaga prav tako nesrečnim sostanovalcem v hiši Burkova. Tu sta brata Aleksandrovič, baletnik in cirkuški klovn, ki sta nenehno v dolgovih, tu je Žuravljova, užaloščena vdova brez otrok, tu je samska Akumovna, v otroštvu mnogokrat zasmehovana in tepena, potem je tu še Nikolajevna, ki vse noči presedi za knjigami. Vsaka od žensk mora nositi svoj križ in odtod naslov tega romana, ki bi ga lahko umestili med moderne klasike.

Ana Rozman

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...