Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Severnica nad Olimpom

Jelka Ovaska
Severnica nad Olimpom
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1456-7
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
470 g
260 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Severnica nad Olimpom je roman o ljubezni v zrelih letih.

Moški in ženska po upokojitvi ne obtičita vsak na svojem zapečku, ampak se podata na razburljivo potovanje in raziskovanje drug drugega. Dvainšestdesetletna ločenka, tankočutna, razumna in mirna finska profesorica, ter pet let starejši ovdoveli podjetnik iz Grčije, temperamenten, a impotenten nekdanji ženskar, se po nekajmesečnem dopisovanju na internetu sestaneta v Provansi in odločita za skupno potepanje po južni Evropi. Njuno različno pojmovanje erotike s še bolj različnimi izkušnjami ju privlači, odkrito in iskrivo se pogovarjata o čustvih in frustracijah. Je pri njej še vedno prisotna želja po moškem? Je njegova moškost za vedno izgubljena? Sta sposobna bežno srečanje spremenili v trajno ljubezen?

Recenzija Bukla

Dobrih in branih ljubezenskih romanov slovenskih avtoric ni na pretek, saj mi, takole na hitro, iz zadnjega desetletja na misel pridejo zgolj Panika Dese Muck ter Kalipso in Če Vesne Milek. Zato je Severnica nad Olimpom, ki ga je kot svoj leposlovni prvenec napisala Jelka Ovaska, nekdanja direktorica Cankarjeve založbe in dolgoletna prevajalka Finca Arta Paasilinne (prevedla pa je denimo tudi Kalevalo, finski narodni ep), predstavlja prijetno spomladansko osvežitev. V mednarodni okvir ambiciozno postavljena zgodba ima v svojem osrčju dva junaka v zrelih letih, ovdovelega temperamentnega grškega podjetnika Spirosa, ki mu je uplahnila moška moč, in čustveno ter čutno navdahnjeno, hkrati pa precej bolj mirno ločeno finsko profesorico Aino. Dopisovanje po elektronski pošti v drugem koraku preide na srečanje tega nenavadnega para v Provansi, njuno druženje pa severnjakinji in južnjaku prinese nova spoznanja in doživetja, saj erotiko dojemata popolnoma različno in zaradi tega čustveno-telesni vrtinec ne poneha vse do zadnje strani. Erotika kot filozofija in način življenja. Ljubezenski roman, ki se bo bral to pomlad.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...