Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Seznam mojih želja

Grégoire Delacourt
Seznam mojih želja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-340-2
Naslov izvirnika La liste de mes envies
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Špela Žakelj
Urejanje Cvetka Rezar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
180 g
133 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Kakšen bi bil seznam vaših želja? Svetovna uspešnica francoskega pisatelja Delacourta je prvoosebna izpoved preproste ženske Jocelyne, prodajalke v trgovini s pripomočki za ročna dela v mestecu Arrasu. Rada bere in piše blog o klekljanju. Njenemu »princu na belem konju« je ime Jocelyn. Imata dva otroka in živita skromno, a vsaj navzven srečno življenje. Toda nekega dne Jocelyne na loteriji zadene 18.547.301 evro. Dobi veliko, a s tem še več izgubi – izgubi srečo, ki jo je prej kljub preprostemu življenju iskreno čutila.

Seznam mojih želja je očarljiv in občuten, a hkrati udaren roman o skrivnostih sreče in nevarnem vplivu denarja. Knjižna uspešnica v več kot milijonu prodanih izvodov združuje ganljivo čustveno prvoosebno žensko izpoved, resničnost sprijaznjenih ljudi in nenavadno bolečino človeške nežnosti. Delacourtovo spretno in spontano pisanje nam v zabavni, a hkrati zelo resni kratki zgodbi razkriva očarljiv francoski pogled na to, kako cenimo svoje življenje. Avtor se v svojstvenem jeziku osredotoča na ljubezen, želje in vse, kar lahko izgubimo, ko enkrat nekaj zlahka dobimo.

O avtorju
Grégoire Delacourt se je rodil leta 1960 v Valenciennesu in dela kot oglaševalec. Za prvenec Družinski pisatelj (L‘Ecrivain de la famille) je prejel številne nagrade. Je tudi avtor romanov Prva stvar, ki jo zagledamo (La première chose qu‘on voit), Videli smo samo srečo (On ne voyait que le bonheur, nominacija za Goncourtevo nagrado) in Mala strašnica (Pimprenelle). Njegove knjige so svetovne uspešnice, prevedene v več kot trideset jezikov.

Recenzija Bukla

Drobni roman, ki je postal velika uspešnica in bil prodan v milijonski nakladi, v sebi skriva preprosto, a tehtno poanto: Kako lahko veliko denarja spremeni človekovo življenje? Jocelyne je ženska na pragu srednjih let, ki ji je uspela redka poteza z verjetnostjo ena proti milijon: poročila se je z moškim, ki mu je ime Jocelyn. Z njim živi dokaj običajno življenje v majhnem francoskem mestu, v katerem ima trgovinico z ročnimi deli, ob tem pa piše blog z imenom desetzlatihprstov. Njeno življenje je uravnovešeno, njuna otroka sta že odrasla in od doma ter vsak s svojo vizijo življenja pred seboj, njene želje včasih segajo prek njenih zmožnosti, njena neuresničena strast pa občasno trči ob rob družbene sprejemljivosti. Vse to dobi novo dimenzijo, ko se Jocelyne posreči nekaj še manj verjetnega od tega, da se je poročila z moškim s tako rekoč povsem enakim imenom, kot ga ima sama: na loteriji zadane več kot osemnajst milijonov evrov. Dobitek si da izplačati s čekom, ki ga potem skriva doma, sama pa si začne izmišljati in zapisovati svoje spiske želja, ki jih zadeti denar vsekakor lahko uresniči. Vse to ostane v območju njene domišljije, dokler čeka po naključju ne najde njen mož … Toplo izpisana zgodba o tem, kaj v življenju resnično šteje, je kot eno svojih uspešnic napisal francoski pisatelj Grégoire Delacourt (1960), ki je nekdaj delal v oglaševanju, dokler ni zaslovel s prvencem Družinski pisatelj, za katerega je bil večkrat nagrajen.

Samo Rugelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...