Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Silos

Hugh Howey
Silos
37,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3084-0
Naslov izvirnika Wool
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Uroš Kalčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
840 g
614 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Zrak zunaj je strupen, notri pa vladajo smrtonosna pravila. Kaj narediš, če živiš v svetu, kjer vprašanja niso zaželena? Če živiš v svetu, kjer je za vsako rojstvo potrebna smrt? V svetu, ki mu vlada laž? To je Juliettina zgodba. To je svet Silosa. Gre za neverjeten samozaložniški fenomen, ki je s priporočili od ust do ust preplavil svet najprej kot e-knjiga, nato pa še v tiskani obliki. Zgodba je dvignila veliko prahu in zasvojila bralce, pa tudi Hollywood, saj so filmske pravice že odkupljene. Hitro je bilo prodanih več kot milijon izvodov, toda pohod po Evropi se je komaj dobro začel...

Recenzija Bukla

Silos je knjižni fenomen Hugha Howeyja, nekdanjega skiperja na bogataških jadrnicah, ki je med pisatelje prestopil s prvim delom ekofuturistične pripovedi o podzemnih silosih. V globokih etažah živijo kolonije ljudi, medtem ko je zunanji svet, kot ga poznamo danes, zastrupljen in neobljuden. Tako vsaj verjamejo večni ujetniki podzemlja. Howey pa nam prek svojih likov razkriva skrivnostno delovanje in zapleteno hierarhijo skupnosti v silosu. Za razliko od podobnih postapokaliptičnih romanov, ki pretežno nagovarjajo mlade bralce (Igre lakote, Duša, Razcepljeni), je Silos zahtevnejši – tako po izvirnosti, razvejenosti kot tudi po slogu, saj dogodke opisuje z vidika odraslega opazovalca. Prvih pet zgodb (pričujoča slovenska izdaja) je izhajalo v elektronski obliki, na izjemen odziv bralcev pa je Howey odgovoril še s predzgodbo in z epilogom. Pri nas na preostanek sage še čakamo, čakamo pa tudi na film, ki naj bi ga pripravil režiser Ridley Scott, saj je že pred časom odkupil filmske pravice za priredbo.

Žiga Valetič, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...