Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 85 let

Hendrik Groen
Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 85 let
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4692-6
Naslov izvirnika Zolang er leven is
Prevod Stana Anželj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
368 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Novi dnevnik prisrčnega junaka Hendrika Groena!

Hendrik Groen je svoj prvi dnevnik objavil leta 2014 in se takoj prikupil bralcem. Na Nizozemskem je postal pravi fenomen – ima profil na Facebooku, dobil je svoj klub oboževalcev, po knjigi so posneli tudi televizijsko serijo. Navdušen odziv – knjiga je izšla v 25 državah – je simpatičnega starostnika spodbudil k pisanju dnevniškega nadaljevanja.
Člani kluba Starine, ne pa crkovine v novem letu sklenejo, da ne bodo iskali le novih kulinaričnih in izletniških doživetij, temveč se bodo tudi družbeno angažirali. S premišljeno kampanjo bodo prevzeli odbor stanovalcev in se postavili po robu samovoljni direktorica doma …
Hendrik z značilnim, na trenutke pikrim humorjem jemlje na muho sostanovalce, vodstvo, svoje prijatelje in starost na splošno, pri čemer ne prizanaša niti sebi.

Recenzija Bukla

Ko smo letos poleti teden dni bivali v najetem amsterdamskem stanovanju, sta bili v omari nizozemskih knjig tamkajšnjih stanovalcev eni od redkih novejšega datuma ravno skrivna dnevnika Hendrika Groena. To vsekakor priča o tem, kako uspešen je ta avtor na Nizozemskem. Leta 2016 je pri nas izšel prvi del Hendrika Groena, ki je bil takrat star nekaj več kot 83 let, sedaj pa je pred nami še druga knjižna zgodba o vitalnem starostniku, ki jesen življenja, skupaj z drugimi člani društva Starine, ne pa crkovine, preživlja v domu za ostarele, prostoru, za katerega se izkaže, da je veliko bolj dinamičen in poln vsakovrstnih pripet ljajev, kot bi si običajno mislili. Tudi druga knjiga s podnaslovom Do konca se živi dnevniško popisuje obdobje enega koledarskega leta (leta 2015), ki Henriku in Starinam prinese obilo novih trpko humornih (mikro)prigod, kot so recimo izleti, ki ne smejo biti predolgi, a tudi ne prekratki, ne predragi, a tudi ne prepoceni, in tudi ne prezahtevni, a spet ne prelahki, ob tem pa tudi nekaj resnejši družbeno angažirani izziv: s premišljeno kampanjo se nam reč odločijo prevzeti odbor stanovalcev v domu in se postaviti po robu domišljavi direktorici (kjer bi, ob pritožbah o stanju v slovenskih domovih za ostarele, ki jih zadnje čase poslušamo tudi pri nas, lahko kakšno idejo dobili tudi naši starostniki). Neposreden roman o živahnem staranju.

Samo Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...