Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič

Leon Pogelšek, Slavko Pregl
Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič
34,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5394-8
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2019
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
530 g
456 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Prevare, humor, erotika v trgovini z umetninami ...

Roman Skrivnost se imenuje Erich Šlomovič je zgodba o tem, kako prevarante prevarajo še večji prevaranti, o trgu umetnin in skrivnostni likovni zbirki. V svetu zbirateljev, trgovcev, svetovnih muzejev in galerij je še posebno vznemirljivo takrat, ko se pojavi na obzorju dragocena umetnina ali možnost visokega zaslužka … Slavko Pregl je ta svet – poln preobratov, prevar, humorja in hedonizma – prikazal zelo od blizu, saj je roman zasnovan po resničnih dogodkih, kot jih je opisal eden od akterjev, galerist Leon Pogelšek.

Recenzija Bukla

Leon je študent tretjega letnika umet­nosti in zgodovine, ki se bolj kot izpitom o največjih umetnikih 20. stoletja posveča manjšim, včasih tudi mejnim poslom. Na bolšjih sejmih v Beogradu in Zagrebu kupuje najraz­ličnejšo robo, ki jo potem v Ljubljani preprodaja po izdatno višji ceni. V želji, da bi si izboljšal življenjski standard, sploh ker se je zapletel s starejšo Kristino, ki ne skriva svojega navdušenja nad materialnimi dobrinami, začne sodelovati z Beograjčanom Bato, ki počne podobne stvari kot Leon, le da na mnogo bolj pretkan način. Prvi skupni uspeli posel v Nemčiji zamegli Leonu ves občutek za razsodnost in zato je pripravljen iti z Bato v še večje (nečedne) posle s preprodajo umetnin. In ko se za nameček na trgu nenadoma pojavijo dragocene slike iz zbirke legendarnega zbiratelja umetnin Ericha Šlomoviča, se zdi, da se bo Leonova začetna »poslovna« sreča samo še potrojila. Pa se bo res? Imeniten roman, ki ga je Pregl ustvaril na osnovi pripovedovanja Leona Pogelška, odličnega poznavalca sveta likovnih umetnin, vanj pa je spretno vtkal še resnično usodo zbirke likovnih del židovskega zbiratelja Šlomoviča, ki se je po drugi svetovni vojni na poti v Beograd izgubila neznano kje. Zgodba o prevarah, lakomnosti in skrivnostih iz sveta umetnosti navdušuje s svojim tekočim ritmom pa tudi z dramaturškim stopnjevanjem napetosti. Zares vznemirljivo in odlično branje!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...