Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnosti srečnega življenja

Susan Meissner
Skrivnosti srečnega življenja
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3248-9
Naslov izvirnika Secrets of a charmed life
Prevod Polona Prodnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
400 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > ženski roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Stala je na razpotju in se napol zavedala, da bo s svojo odločitvijo izbrala pot brez vrnitve. Toda namesto dveh možnosti je videla le eno – ker je hotela videti le eno …

Sedanjost, Oxford, Anglija. Mlada ameriška študentka Kendra Van Zant, ki si vneto prizadeva za uresničitev svoje predstave popolnega življenja, dela intervju z Isabel McFarland ravno v trenutku, ko je starejša ženska pripravljena razkriti skrivnosti o vojni, ki jih je skrivala več desetletij … začenši s tem, kdo v resnici je. Kar Kendra dobi od Isabel, je dar in breme – ki bo postavil na preizkušnjo njena prepričanja in srce.

Štirideseta leta prejšnjega stoletja, Anglija. Ko Hitler bije vojno brez primere proti civilnemu prebivalstvu Londona, je na tisoče otrok evakuiranih k rejniškim družinam na podeželje. In čeprav petnajstletna Emmy Downtree in njena veliko mlajša sestra Julia najdeta zatočišče v očarljivi podeželski hišici v pokrajini Cotswold, Emmy zaradi svoje goreče želje, da bi se vrnila v mesto in postala vajenka modnega oblikovalca, pride v navzkrižje z Julijino močno potrebo po sestrini navzočnosti. Ker sestri delujeta z nasprotnima ciljema v mislih, ravno v trenutku, ko nemško bojno letalstvo na London meče uničujoče bombe, se kruto ločita, njuni življenji pa ubereta nepredstavljivo pot …

Avtorica priljubljenega romana Ognjeni šal je s Skrivnostmi srečnega življenja napisala presunljivo prepoved o tem, kako kaos vojne loči sestri in za vedno spremeni tok njunih življenj.

Recenzija Bukla

Knjiga, ki ji je avtorica uspešnice Ognjeni šal dala ne prav posrečen naslov, saj ta spominja na instantne ameriške priročnike za srečno življenje, v resnici v sebi skriva pretresljivo zgodbo. Kendra Van Zant, študentka zgodovine, obišče staro gospo Isabel McFarland, da bi ji ta pripovedovala o svojem doživljanju druge svetovne vojne. Iskriva starka pa študentko že takoj na začetku pogovora preseneti z razkritjem skrivnosti, ki jo je do takrat zaupala le malokomu. Med pripovedovanjem se Isabel vrne v čas na začetku druge svetovne vojne, v London, kjer živita sestrici Downtree, petnajstletna Emmy in sedeminpolletna Julia. Dekleti – tako kot na stotine njunih vrstnikov – zaradi obvarovanja pred napovedanimi bombardiranji evakuirajo na podeželje k rejnikom. Emmy, ki si je ravno malo pred tem priskrbela priložnostno delo v salonu s poročnimi oblekami, skuje načrt, kako se bo vrnila v London in uresničila svoje poklicne sanje. A njeno dejanje jo zaznamuje za vse življenje … Presunljiva zgodba, ki bralcu jemlje dih in ga povsem prikuje k branju.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...