Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Škržati z Lavande

Roman Kukovič
Škržati z Lavande
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Artius
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-281-387-1
Leto izdaje izvirnika 2014

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
370 g
227 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Ljubiti in biti ljubljen je pot in cilj slehernega človeka.

Vsaka pot teče po svoje; včasih se poti približajo, se združijo, spet drugič se križajo ali ločijo.

V romanu Škržati z Lavande, avtorja Romana Kukoviča, se na cesti življenja srečata večni popotnik Odisej in razočarana Julija. Oba so valovi življenja že nosili, butali ob obalo in ju sedaj naplavili na samotni otok, kjer cveti sivka (lavanda), pojejo škržati in pripeka sonce. V tej samoti, kjer govori le tišina, doživimo vso prvobitnost narave in rodi se tista prasila; privlačnost med moškim in žensko, ki vrti ta svet. Preskoči iskra in veter ljubezni zaneti požar. Toda tu so leta in grenke življenjske izkušnje. Bosta vsemu navkljub zbrala pogum in se bosta njuni poti združili? Kaj storiti? Skočiti v neznan ocean in plavati ali preprosto oditi po svoji cesti naprej?

Škržati z Lavande je roman, ki si zasluži bralčevo pozornost. Za nekoga bo lahkotna poletna ljubezenska zgodba, drugi bo v njem prepoznal večplastne dileme.

Irena Medvešek – Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi

Recenzija Bukla

Si predstavljate, da v agenciji rezervirate počitnice v samotnem zalivu, kjer bi radi prebili svoj letni dopust v tišini, sami s seboj, nato pa se ob vas pojavi še ena oseba, ki so ji v isti agenciji prodali popolnoma enak aranžma? Kaj storiti v takšnem primeru? Pred takšno zagato se znajdeta Julija in Odisej, junaka tega romana, ki ga lahko beremo kot nadvse prikupno ljubezensko zgodbo ali pa v njem zagledamo prefinjeno odstiranje tančic s številnih, včasih tudi banalnih skrivnosti. Julija, ženska srednjih let na pragu ločitve, in šarmantni Odisej, ki v sebi nosi ogromno bolečino, drug drugemu počasi razkrivata svoj notranji svet in ob tem odmetavata maske. Bosta »plesala le eno poletje« ali pa bosta skupaj odšla v jesen? Roman, zavit v vonj »lavande«, se pretanjeno potaplja v globine posameznikove duše.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 104

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...