Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skupaj sami

Karin Bruder
Skupaj sami
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2790-1
Naslov izvirnika Zusammen allein
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Irena Samide
Spremna beseda Gorazd Kovačič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
272 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nemško leposlovje

Založnik o knjigi

Najprej je državo zapustil Agnesin oče. Malo za njim je odšla še mama. V Nemčijo, kjer imajo vse: salamo, sir, meso, papirnate robčke in toaletni papir. Agnes sta meni nič, tebi nič pustila samo v obubožani Romuniji, v kateri vlada vsesplošno pomanjkanje in kjer ljudi stiska Ceauşescujev režim. Po kratkem bivanju pri teti se Agnes zateče k stari mami Puši, s katero preostali družinski člani nočejo imeti opravka. Samosvoja in pokončna ženska Agnes podari pravi dom.

Pri njej začne Agnes odkrivati družinske skrivnosti, se prvič zaljubi in se nazadnje spopade z vprašanjem, kaj pomeni domovina in zakaj vztrajati v njej. Roman Skupaj sami je bil nominiran za nemško nagrado za mladinsko književnost. Bralce vseh generacij bo presunil z iskreno in neposredno pripovedjo odraščajočega dekleta, ki išče svoje mesto v družini in domovini ter spoznava in boleče občuti udarce totalitarnega režima, v katerem je včasih tudi golo preživetje odvisno od posameznikove iznajdljivosti in trme. Navdihujoč roman o preživetju!


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...