Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sneg v Kazablanki

Kica B. Kolbe
Sneg v Kazablanki
34,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Tuma
Zbirka Beri globalno
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6682-23-7

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 14 cm
427 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
makedonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dina Asprova že dobro desetletje živi nomadsko življenje štipendistke nekaterih evropskih fundacij. A ves čas pred nečim beži. Pred Balkanom? Pred Makedonijo? Pred sabo? In tako spiše virtualno biografijo, v kateri se Makedonija spremeni v Kazablanko – deželo na robu sveta. A resnica je manj virtualna. Dina beži pred neuresničeno ljubeznijo, ki jo kmalu ujame. Neljubi dogodek jo pripelje nazaj v Makedonijo, kjer jo pričakajo apokaliptične napovedi stoletnega snega, snega, ki bo spremenil ljudi in zemljo. In tu jo pričaka tudi David. Sneg res zapade in spremeni marsikaj.

Recenzija Bukla

Vsestranska makedonska umetnica in strokovnjakinja za estetiko danes živi in ustvarja v Nemčiji. V nagrajenem romanu bralec skozi prvo­osebno pripoved spozna Dino Asprovo, sodobno nomadinjo, ki že dvanajst let potuje po Evropi. S starši se je iz rodne Makedonije preselila v Kanado, nato pa se je vrnila v Evropo, saj hoče živeti v znamenitih krajih iz biografij največjih evropskih pisateljev. Nenehna potovanja med kulturnimi središči ji omogočajo vedno nove štipendije različnih evropskih fundacij, zato lahko tudi sama literarno ustvarja ali se vsaj trudi. V domovini ni bila že tako dolgo, da se je spominja skozi izrazito subjektivno prizmo in v njenih mislih Makedonija postane Kazablanka. Nato se mora vrniti v rodno Skopje, kjer jo čakajo napovedi o stoletnem snegu, po dolgih letih pa spet sreča tudi Davida, ki je usodno zaznamoval njeno življenje. Tako se mora Dina soočiti s pravim razlogom svojega tavanja po Evropi.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...