Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Spremenljiva oblačnost

Carmen Martín Gaite
Spremenljiva oblačnost
31,20 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-523-5
Naslov izvirnika Nubosidad variable
Leto izdaje izvirnika 1992
Prevod Marjeta Drobnič
Spremna beseda Maja Šabec
Urejanje Zala Mikeln

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 14 cm
720 g
438 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman Spremenljiva oblačnost (Nubosidad variable, 1992) je epistolarni dialog, pravzaprav gre za monologa, ki bosta morda nekoč postala epistolarni roman, saj si glavna lika, prijateljici, pisma pišeta, a jih iz različnih razlogov ne odpošiljata. Osrednja tema je vnovično obujenje prijateljstva, ki je po številnih letih zamrlo, a je vez še tako močna, da se lahko navzlic razdoru preteklosti poraja znova. Sofía Montalvo, ki je še zmeraj poročena, in Mariana León, psihiatrinja, ki ni bila nikoli, se srečata po dolgih desetletjih, obe v težavnem trenutku na svoji življenjski poti, in si obljubita, da si bosta dopisovali. Tako se začneta zapisovati njuna sedanja stvarnost in njun spomin, preteklost, ki ima dvoje različic, vse to pa sestavlja živahen kolaž s spremenljivim okvirom.

Recenzija Bukla

Španska pisateljica je prejela številna priznanja in nagrade, med drugim državno nagrado za špansko književnost (1994). Jedro zgodbe pleteta prijateljici, ki se po dolgih letih naključno srečata na otvoritvi likovne razstave in se dogovorita, da si bosta dopisovali. Sofía je soproga in mati treh (že odraslih) otrok, Mariana je psihiatrinja in samska, obe pa sta nezadovoljni s svojim življenjem. Preplet zapisov v obliki dnevnika in (neodposlanih) pisem, razkriva drobce preteklosti in sedanjosti dveh žensk, hkrati pa tudi ljubezen do literature in pisanja samega.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...