Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Srečni ljudje berejo in pijejo kavo

Agnes Martin Lugand
Srečni ljudje berejo in pijejo kavo
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3759-0
Naslov izvirnika Les gens hereux lisent et boivent du café
Prevod Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
214 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

»Zdrvela sta po stopnicah. Izvedela sem, da sta se šalila še v avtomobilu, še v trenutku, ko je kamion trčil vanj. Rekla sem si, da sta umrla smeje. Rekla sem si, da bi želela biti z njima.«

Diane je v prometni nesreči nenadoma izgubila moža in hčerko. Odtlej je v njej vse otrpnilo, razen srca, ki še vedno bije. Boleče. In po njenem mnenju čisto brez potrebe. Zatekla se je v brezkončne spomine in ne najde več poti nazaj v življenje.Da bi ušla pred bližnjimi, ki jo spodbujajo, naj se znova postavi na noge, se odloči, da se bo čisto sama preselila v neko irsko zakotje. Toda kadar zagrizeno bežite pred življenjem, vas to nazadnje ujame …

Čustvena zgodba o zavračanju življenja in mladi ženski, ki ji je življenje najprej dalo vse, potem pa vse tudi odvzelo, je napisana zelo občuteno, a tudi z veliko mero duhovitosti, nadvse dobrodošle pri premagovanju težkih življenjskih situacij.

Recenzija Bukla

Začetek francoske mednarodne uspešnice je vse prej kot brezskrben ali srečen, kot nekako napoveduje naslov te romantične zgodbe. Diane v prometni nesreči izgubi moža in hčerko, zato se njeno življenje v trenutku ustavi v spominih. Skoraj leto po tragičnem dogodku še vedno nerada zapušča družinsko hišo, dnevno vonja moževe srajce in pregleduje hčerine plišaste medvedke. Kljub podpori prijateljev se nikakor ne more postaviti na noge. Da bi pobegnila pred ljudmi, ki jo spominjajo na njene srečne trenutke, se odseli na oddaljeno Irsko, kjer ob vetrovni obali najame osamljeno hišico. Njen postavni, a zagrenjeni najbližji sosed ni preveč vesel tujke v vasi, a morda bosta strah pred življenjem in ponovnimi razočaranji lahko premagala skupaj.

Beti Hlebec, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...