Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Štirideset pravil ljubezni

Elif Shafak
Štirideset pravil ljubezni
13,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-274-175-4
Naslov izvirnika The Forty Rules of Love
Leto izdaje izvirnika 2010

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12,5 cm
410 g
347 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
turško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Lahko stara zgodba o iskanju svojega poslanstva na svetu spremeni življenje sodobnega človeka? Lahko zgodba o tovarištvu med verskim učenjakom Rumijem in potujočim dervišem Šamsom iz Tabriza, ki sta se spoznala v Konyi v trinajstem stoletju, spremeni življenje Elle Rubinstein, gospodinje in Massachusettsa, ki konec preteklega desetletja vleče črto pod svojim življenjem?

Rumi mora prelomiti s svojim življenjem, da se bo iz spoštovanega lokalnega klerika razvil v tisto, kar mu je namenjeno – v svetovno znanega pesnika. Ella mora zapustiti tiste, ki jih je imela do včeraj najraje na svetu, da se bo osvobodila okovov, ki si jih je nadela sama. A kakšno sled bo njuna sprememba pustila na tistih, ki ju imajo radi?

Štirideset pravil ljubezni je seveda roman o ljubezni. O ljubezni, ki nas sili, da se iz območja udobja podamo v neznano. O ljubezni, ki medtem ko ustvarja, tudi ruši in za seboj pušča tiste, ki so nas ljubili. O ljubezni, zaradi katere počnemo stvari, ki nas plašijo, ker druge možnosti sploh nimamo. Štirideset pravil ljubezni je roman o tem, da mora sviloprejka umreti, da lahko dobimo svilo. In roman o pravilih, ki jih pozna vsak, ki je kdaj zares ljubil.

Recenzija Bukla

Shafakova, priljubljena turška avtorica, je tudi tokrat (po Bolšji palači in Pankrtu iz Istanbula) pogumno zamešala mitično epski koktajl preteklosti in sedanjosti. V najnovejšem romanu si glavna junakinja Ella, po letih marljivega gospodinjenja in skrbi za otroke, na pragu svojega petega desetletja, najde službo kot pomočnica literarne agentke. Ko v poskusno branje dobi srednjeveški roman neznanega avtorja Aziza Zahare, jo ta skupaj z bralcem zavrti v filozofsko in čustveno razmišljanje slavnega pesnika Rumija in sufija Šamse. Nastane zgodba v zgodbi, na eni strani je nesrečna Ella zapletena v pisemsko odvisnost s skrivnostnim avtorjem, na drugi pa izgubljeni Rumi, ki v Šamsi najde dolgo iskanega duhovnega sopotnika. Bralci se skozi štirideset prelomnih točk skupaj z Ello prebijemo do poslednjega pravila: »Življenje brez ljubezni je brez smisla. Ne sprašuj se, kakšne vrste ljubezen moraš iskati, duhovno ali materialno, božjo ali posvetno, vzhodno ali zahodno … Ljubezen nima nalepk, nima razlag. Je kar je, čista in preprosta …« Roman o večnih pravilih ljubezni, ki jih velja upoštevati vsak dan.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...