Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sveta knjiga volkodlaka

Viktor Pelevin
Sveta knjiga volkodlaka
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-231-908-3
Naslov izvirnika Svjašennija kniga oborotnja
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Borut Kraševec
Urejanje Zdravko Duša

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
570 g
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
rusko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

A Huli, na videz najstnica, v resnici pa 2000 let stara prostitutka, preživlja dneve v zanemarjenem Bitcevskem parku v Moskvi, ponoči pa preži na tuje bankirje in investitorje v prestižnem hotelu Nacional. Ko jih zvabi v posteljo, se izkaže, da gre pravzaprav za nadnaravno bitje, lisico, ki nenadoma iztegne svoj košati rep in projicira mesene fantazije svojim klientom v možgane.

Recenzija Bukla

Viktor Pelevin (1962) je eden najbolj branih, pa tudi najbolj vsebinsko inovativnih sodobnih rus kih pisateljev, čigar več del poznamo tudi pri nas. V Življenju žuželk je tako, denimo, postregel s svetom ljudi, ki živijo dvojno življenje tudi v podobi žuželk, v filozofski noveli Puščavnik in Šesteroprsti pa sta glavna junaka dejansko piščanca, ki na kurji farmi čakata na zakol. Tudi roman Sveta knjiga volkodlaka (iz leta 2004) je v svojem temelju fantastično delo, saj je glavna junakinja lisica v človeški podobi privlačne najstnice, ki se v posttranzicijski Rusiji preživlja (tudi) s prostituiranjem v imenitnih hotelih. Ne glede na starost, ki jo izkazuje, pa je v resnici veliko starejša, tisoč let in več, kar pomeni, da je na lastni koži izkusila vse paradokse ruske, pa tudi druge zgodovine, to pa je preživela skupaj z nekaterimi njenimi heroji, s katerimi je imela bližnji stik. Pelevin njeno zgodbo bravurozno meša z eksistencialno esejističnimi razmišljanji o družbi in zgodovini sploh, vse skupaj pa začini z inteligentnimi dialogi, v katerih kar mrgoli od različnih popkulturnih referenc. Roman za sladokusce.

Samo Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...