Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sveta noč

Tahar Ben Jelloun
Sveta noč

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2004
ISBN 961-241-009-7
Prevod Suzana Koncut

Tehnične lastnosti
trda vezava
144 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
afriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ahmed-Zahra je osma hči v hiši brez moškega potomca, ki po očetovi volji odrašča kot fant in se osamljena spopada s težavami adolescence. V Sveti noči začne odkrivati svojo resnično spolnost in identiteto ter graditi novo življenje ob slepem Konzulu. Zaplet je izostren na ozadju tradicionalnega strogega arabskega ločevanja med položajem moškega in ženske. Za roman je značilen lirični jezik, poln poetičnih podob, ki bralca posrkajo v magično arabsko okolje in obudijo predislamske običaje.

Recenzija Bukla

Če smo se lani lahko pritoževali, da so pri nas pri prevodih nagrajenih romanov v ospredju anglosaksonski bookerji, potem smo v manj kot letu dni dobili dva goncourta. Poleg Francoskega testamenta je konec lanskega leta izšel roman Sveta noč Maročana Taharja Ben Jellouna (v slovenščini že imamo njegov roman Otrok peska). Njegova junakinja je Zahra, osma hči v družini brez moškega potomca, ki jo oče, da bi si zagotovil naslednika, ob rojstvu razglasi za sina Ahmeda. Tako Ahmed-Zahra šele po očetovi smrti dobi pogum, da začne razkrivati svojo identiteto in pogledovati pod tančico k svoji ženski naravi. Zgodba o položaju ženske v islamskem prostoru.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...