Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svetilničarjeva žena

Karen Viggers
Svetilničarjeva žena
38,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Zbirka Srebrne niti
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-068-1
Naslov izvirnika The Lightkeeper's Wife
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Nataša Grom
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15 cm
970 g
531 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ženska, ki končuje življenje. Moški, ki se trudi ponovno začeti svojega. Skrivnosti preteklosti in mnogo neizgovorjenega, kar nio zmogli odpihniti niti južni vetrovi, ki bučijo okrog tasmanskega svetilnika. Ganljiva zgodba o ljubezni, izgubi in družini, ki se dogaja v čudoviti, a kruti naravi Tasmanije in Antarktike.

V zadnjih dneh življenja se Mary, svetilničarjeva žena, sama na vetrovnem otroku bojuje s spomini. Njeni odrasli otroci v Hobartu se nočejo sprijazniti, da se je umaknila, njeno vez z divjim otokom razume le njen najmlajši sin Tom. Njemu je Antarktika vzela družinsko življenje. Zdaj se trudi ponovno postaviti se na noge. Je sploh še zmožen ljubiti?

Recenzija Bukla

Pred nami je drugi roman (prvi v slovenščini) avstralske doktorice veterine, ki ima rada divje in zapuščene pokrajine, kjer narava določa ritem življenja in so odnosi med ljudmi pristni in neolepšani. Med študijem je večkrat je obiskala nepriljudno Antarktiko in mnogo let pozneje svoje izkušnje uporabila v zgodbi, ki je pred nami. Naslovna junakinja, ostarela Mary, se v zadnjih mesecih življenja vrne na osamljeni rt v Tasmaniji, da bi v miru razčistila s preteklostjo, njen sin Tom pa po neprijetnih izkušnjah mrzle Antarktike poskuša znova vzpostaviti svojo prihodnost. Prepričljiva zgodba o ljubezni, družini in življenju.

Renate Rugelj, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...