Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tam, kjer pojejo raki

Delia Owens
Tam, kjer pojejo raki
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4102-3

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
380 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Po tihem mestecu ob Barkleyjevem zalivu na obali Severne Karoline že leta krožijo govorice o skrivnostni močvirki. Ko proti koncu leta 1969 najdejo truplo Chasa Andrewsa, meščani za njegovo smrt osumijo prav njo, Kyo Clark. Toda Kya ni, kar o njej govorijo. Občutljivo in inteligentno dekle je leta preživelo samo v močvirju, ki mu pravi dom. Njeni edini prijatelji so bili galebi, učiteljica pa narava. Potem pa je prišel čas, ko je zahrepenela po človeškem dotiku in po tem, da bi jo imel kdo rad. Ko dva mladeniča iz mesta pritegne njena divja lepota, se Kya odpre novemu življenju – dokler se ne zgodi nepredstavljivo.

Poetični roman o hrepenenju po dotiku in človeški bližini je prelepa oda naravi, pretresljiva kronika odraščanja in presenetljiva zgodba o morebitnem umoru. Delia Owens nas opominja, da nas vse življenje spremlja in oblikuje naše otroštvo in da vsi skrivamo lepe in nasilne skrivnosti, ki jih zna narava tako dobro hraniti.

Recenzija Bukla

Kar je priljubljeni bralni klub Oprah Winfrey naredil za marsikatero, posledično pogosto knjižno uspešnico, je za prvenec ameriške pisateljice Delie Owens (1949) s priporočilom za svoj bralni klub naredila znana ameriška igralka Reese Witherspoon. Saj ne, da bi roman potreboval takšno priporočilo, odličen je sam po sebi, avtorica pa že uveljavljena, sicer po primarni izobrazbi zoologinja, ki je v soavtorstvu že pred leti napisala tri mednarodne uspešnice stvarne literature, med drugimi delo Cry of the Kalahari (1984), v katerem opisuje svoje življenje kot raziskovalka afriške divjine. Jasno je, da je Owensovi narava, tem bolj divja in neukročena tem bolje, izredno blizu, saj je močno navezanost na naravo prelila tudi v svojo prvo literarno junakinjo Kyo Clark, osamljeno in zapuščeno mladenko, ki je daleč od toplega človeš­kega stika sama odraščala v močvirju. Preostali člani družine, v kateri je sicer vladalo nasilje, so jo prepustili sami sebi, Kya pa se je vsega, kar ve, naučila iz narave. Iz opazovanja živali in spremljanja naravnih ciklov. Tako Kya mirno živi v svojem zavetju, kamor vse prekmalu ponovno vdre človeško nasilje … Čudovito spisan roman o naravi in najglobljih hrepenenjih zato ne preseneča, da je že skoraj trideseti teden na vrhu lestvice uspešnic New York Timesa.

Vanja Jazbec, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...