Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Teža

Mit o Atlasu in Heraklu
Jeanette Winterson
Teža

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Miti
Leto izdaje 2005
ISBN 86-11-17309-0
Prevod Darja Divjak

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
128 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Recenzija Bukla

Avtorica pravi, da je, že preden je po telefonu končala pogovor z založnikom, vedela, kateri mit si bo izbrala. \"Izbira snovi za zgodbo je - podobno kot izbira ljubimke ali ljubimca - zelo intimna odločitev,\" zapiše v uvodu. Še ena v vrsti uspešnih pisateljic, ki jih je pritegnilo zanimivo sodelovanje, občasno svoj mit pokomentira v avtobiografskem slogu, primerjajoč davno zgodbo z utripom našega tisočletja in uporabi moderno izrazoslovje, ki pa bo med Miti prej ko slej še bolj razbohoteno in sočno.
V Teži je govor o teži nebesnega svoda, ki ga je moral uporniški bog Atlas za kazen podpirati. Začasno ga je zamenjal Herakles, ki se mu je visoki Atlas ponudil, da mu prinese zlatih jabolk. Le-ta je Herakles potreboval za izpolnitev svoje naloge. Atlas se res vrne z jabolki, toda težkega bremena si noče več naprtiti ... In kot ste verjetno opazili, človek lahko v mitih izve tudi to, od kod na primer izvira delček samoumevnega nam sodobnega besedišča.

Žiga Valetič

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...