Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tigrica in akrobat

Susanna Tamaro
Tigrica in akrobat
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založništvo tržaškega tiska
Zbirka Bela zbirka
Leto izdaje 2019
ISBN 978-88-7174-237-3
Ilustracije Ivana Soban
Prevod Marko Sosič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
156 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mala Tigrica ni kot drugi tigri: je vedoželjna, ves čas je na preži in odkriva čarobnost tajge. Včasih se ji porajajo dvomi, zato zapusti Mamo in se sama poda na dolgo popotovanje onkraj tajge. Medtem ko drugi tigri sledijo svojemu nagonu, njo žene radovednost ter vneto premišljevanje o sebi in svetu.
Mama ji je posredovala nekaj temeljnih naukov; med drugim tudi svarilo, naj se izogiba človeka. Človek namreč ni lovec zaradi nuje, pač pa iz zavisti, je bitje, nevarnejše od ledu, ki je sposobno izdelovati ubijalske pasti ter streljati s kadečo se cevjo... in to samo zaradi krzna.
A Mala tigrica je šla prav tej usodi naproti: še mlada se je podala proti vzhodu v upanju, da se bo nekoč dotaknila sončnih žarkov. Zvedavost jo je pripeljala do Človeka. Kljub Maminemu opozorilu, ga je želela srečati. Odtlej njeno življenje ni bilo več takšno, kot je bilo prej.

Zgodba Susanne Tamaro je namenjena tako starejšim kot mlajšim bralcem. Gre za basen, ki skozi pustolovščino, v kateri se prepletata živalsko in človeško kraljestvo, pripoveduje o univerzalnih vrednotah: radovednosti in neusahljivi vedoželjnosti ter neukrotljivem občutku svobode.

Recenzija Bukla

Italijanska pisateljica Susanna Tamaro, avtorica uspešnice Pojdi, kamor te vodi srce, se je h klicu iz tega naslova po svoje vrnila tudi v pravljici za odrasle Tigrica in Akrobat. V njej je upodobila Tigrico, ki se je s silno vedoželjnostjo že od malega razlikovala od svojega rodu. Ni poslušala Maminih svaril in življenjskih napotkov, sledila je svoji želji, da spozna svet in Človeka. Srečanje z modrim samotarjem v tajgi je bilo srečno. Postala sta prijatelja, v pogovorih z njim je dojela, kakšni so ljudje in po čem se razlikujejo – kar se je potrdilo, ko so ga pohlepni lovci ubili, ker jo je hotel zaščititi pred njimi. Prodali so jo v cirkus, kjer se je Tigrica sčasoma spoprijateljila s Krotilcem, mali Akrobat, ki mu je zaupala, da bi se rada naučila leteti, pa jo je izpustil iz kletke. Letenje je pomenilo svobodo, vendar se Tigrica, ki ji je Človek v razcapani obleki pomagal ubežati zasledovalcem s puškami, v divjini ni več znašla. Ostala je sama z mislimi o plemenitosti, hrabrosti, upanju …

Iztok Ilich, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...