Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tihotapci miru

Carmen L. Oven
Tihotapci miru
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Libris
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6618-47-2
Leto izdaje izvirnika 2016

Tehnične lastnosti
mehka vezava
144 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

"So zgodbe in njih junaki, ki spolzijo čezte kot veter, ki poboža, hip za tem pa ga že pogoltne zakon pozabe. In so zgodbe, ki se te oprimejo z usodami junakov, kot bi nosile del tvoje osebne zgodovine."

Mladi Teodor se po uspešnem študiju v tujini vrne na domačo obalo. Namesto, da bi nadaljeval očetove sanje in si okoli vratu zavezal kravato, se zapre v svoj svet in se ob zajetni dedkovi zapuščini, ki mu je prinesla tudi veliko hišo nad morjem, suče v krogih nesmisla. Dokler prijateljici ne obljubi, da bo nekaj dni namesto nje bral umirajočim v hospicu. Dnevi branja se zavlečejo v tedne, ti v mesece. V zgodnji pomladi, pomladi mavric, začne brati gospodu M., ki verjame, da \'zgodbe zdravijo tudi napol mrtve\'. Za branje si izbere knjigo z naslovom Tihotapci miru. In tu se zgodba šele zares začne …

Carmen L. Oven je radijska in televizijska voditeljica, povezovalka dogodkov, pripovedovalka in predavateljica, ki verjame v zgodbe. Je človek popotovanj navzven in navznoter. Z besedo, z glasom, s korakom. Poleti 2016 je ljubezen do zgodb prepletla s televizijsko oddajo DNK (DružinaNaKavču), v kateri gosti družine in njihove življenjske zgodbe. Njen delovni vsakdan barvajo tudi njene druge strasti - pravljični večeri za odrasle, literarni pogovori, delavnice nastopanja in zvočni opisi slovenskih filmov za slepe in slabovidne. Svojo družinsko zgodbo pa piše na domačiji nad reko. Po razprodanem prvencu Sprehajalka Gospodovega psa so Tihotapci miru njen drugi roman.

Recenzija Bukla

Tudi v svoji novi, drugi knjigi ostaja Ovnova zvesta svojemu prepoznavnemu slogu. Ta bralca od začetka do konca boža z izbranim poetičnim jezikom. Pripovedni ritem subtilno in pomirjujoče, v slogu glasu glavnega junaka Tea, bralca zgodb umirajočim v hospicu, nežno valovi skozi ubesedeno in nakazuje, da je avtorica ne le odlična pripovedovalka, ampak predvsem občutena opazovalka najbolj prefinjenih odtenkov življenja. Tudi tistih, ki so zaviti v barve mavrice, ali pa tistih, ki izžarevajo najnežnejšo svetlobo. Ker »svet loba je neminljiva, če si dovoliš«, pravi avtorica in to misel položi v usta Teove sestre, ki z napisanim potolaži brata, ko ji ta nekega dne pretreseno sporoči, da je na oni svet odšla še ena od stanovalk hospica, »gospa svetlobe«. Junak Teo, ki mu po zaslugi bogate dedkove zapuščine ni treba skrbeti za preživetje, namreč prav ob obis kih v »hiši miru« začenja spoznavati življenje z druge plati kot njegovi vrstniki, globlje in intenzivneje, ob tem pa odkriva tudi njegov edini pravi smisel. Tako kot stanovalci hospica, ki ob zavedanju, da so se znašli na zadnji postaji potovanja skozi življenje, iščejo svoj mir in notranjo spravo z vsem doživetim, (nezavedno) počne tudi Teo: še posebej se spoprijatelji z ostarelim radijskim napovedovalcem, gospodom M., ki mu začne prebirati odlomke iz knjige Tihotapci miru. V tistem hipu se začne pred nami navidezno odvijati zgodba, pravzaprav več zgodb v zgodbi, ki se zlijejo v celoto s povezovalnim, glavnim motivom. Ta je vtkan v spoznanje, da je vsak človek samemu sebi največji »tihotapec miru« in tako kot ena od protagonistk, gospa Mica, tiči ujet le za lastnimi zidovi strahov ... Prepričljivo in ganljivo branje, ki bralca ves čas nagovarja k številnim (osebnim in splošnim) življenjskim razmislekom!

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 127-128

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...