Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tihožitje z mrtvo babico

Tomo Podstenšek
Tihožitje z mrtvo babico
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zavod Droplja
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93874-0-5
Urejanje Robert Titan Felix

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 13,5 cm
303 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > drame
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Kaj storiti s podedovano staro hišo? Kdo so v resnici naši najbližji, kdo smo mi sami, kje se zares konča preteklost in kje začne prihodnost? In kaj za vraga o vsem skupaj menijo maček, pes, podgane in mrtva babica?

Roman, v katerem je zgodba o tipičnih družinskih prepirih glede dediščine začinjena z zanimivo mešanico karakterjev in ščepcem grobo mletega črnega humorja.

Recenzija Bukla

V peti knjigi mladega družbenokritičnega pisatelja se družina spopade z nasprotji podeželje – mesto, kri in znoj prednikov – negotova prihodnost potomcev in mrtvi – živi. Toneta je življenjska pot popeljala s podeželja v Ljubljano, po smrti staršev pa je podedoval njuno staro, propadajoče posestvo, na katerem živijo podgane, potepuški maček in mrčes. Nostalgično ga začne preurejati v vikend in se poskuša vključiti v vaško družbo. Njegova žena pa noče niti slišati za domačijo, zato mu svetuje prodajo. Sin, faliran študent ekonomije, mu nekaj časa pomaga pri obnovi, a kmalu ga mine in začne razmišljati o podjetništvu. Hčerki, brezposelni umetnici, ni mar za dediščino, njen fant, nepremičninski agent, pa jo prepričuje, naj si izbori delež od prodaje, ki ga bosta potrebovala, ko si bosta morda nekoč ustvarila družino. Različna mnenja krhajo odnose, medtem pa babičino telo pod zemljo vse bolj izginja.

Katja Cingerle, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...