Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Trgovinica za samomore

Jean Teulé
Trgovinica za samomore
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6758-29-1
Naslov izvirnika Le Magasin des Suicides
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Nadja Dobnik, ... [et al.]
Spremna beseda Nadja Dobnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14 cm
220 g
156 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

»Ste zavozili svoje življenje? Z nami se boste uspešno zapeljati v smrt!« je slogan družine Tuvache, ki se že deset generacij ukvarja s prodajo pripomočkov za samomorilce. Dokler se nekega dne v mrakobno, žalobno in zlovoljno vzdušje trgovinice ne prikrade zahrbtni sovražnik: veselje do življenja ...

Duhovita zgodba, polna bodic in črnega humorja opozarja na pasti tabujev, predsodkov in samoumevnosti, predvsem pa pokaže, kako malo je morda treba, da bi bil svet bolj prijazen in nasmejan.

Jean Teulé (1953) je avtor 13 romanov, ki so v Franciji naleteli na velik uspeh pri bralcih in dobre kritike v literarnih krogih.

Po njegovih romanih je bilo posnetih več filmov, leta 2012 je po predlogi Le Magasin des suicides nastal istoimenski animirani film.

Recenzija Bukla

Trgovinica za samomore je jedrnat roman francoskega pisatelja Jeana Teuléja, čigar zgodbe so večkrat našle pot do filmskih platen. Enako se je v pičlih petih letih zgodilo z mrakobno, a humorno pripovedjo o družini, ki tradicionalno, od generacije do generacije prodaja pripomočke za samomore. Že v lanskem letu je torej nastala privlačna celovečerna risanka, v kateri so oživeli čudaški liki družine Tuvache, ki v postapokaliptičnem svetu pomagajo hordam obupancev na drugo stran; toda v družini se pojavi novorojenček, najmlajši bratec, ki je »rojen optimist«, zaradi česar začne verodostojnost družinskega posla močno slabeti. Arhetipska zgodba o nenavadni trgovini, ki pa ni edina takšna na svetu …

Žiga Valetič, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...