Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Trije spomini

Med Hajfo, Alepom in Ljubljano
Andraž Rožman
Trije spomini
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Goga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-277-215-4
Leto izdaje izvirnika 2019
Spremna beseda Kristina Božič
Urejanje Jelka Ciglenečki

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
430 g
295 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
biografije in spomini
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Trije spomini pripovedujejo zgodbo sirskega pesnika Mohamada Al Munema in njegove palestinske družine, njene sreče, nesreče in skoraj neverjetnih dramatičnih obratov usode.

V času, ko se je postavljala žica na slovenskih mejah, je v Slovenijo po nevarni sredozemski poti prišel in v njej nepričakovano tudi ostal sirski založnik in pesnik Mohamad Al Munem. Pesnik iz Alepa je bil kot begunec že rojen, njegova zgodba, zapisana v Treh spominih, ni le zgodba živahnega intelektualnega dogajanja v Alepu, temveč sega v čas pred rojstvom, ko sta iz Palestine morala pobegniti njegov oče in mati, je zgodba begunske družine, njene sreče, nesreče in skoraj neverjetnih dramatičnih obratov usode. To je tudi knjiga o prijateljstvu z novinarjem Andražem Rožmanom, ki ga je skozi številne pogovore spoznaval, se od njega učil in končno postal pisatelj knjige, ki jo držite v rokah. Je knjiga spominov na tri mesta, biografija nekega učitelja in roman o poslušalcu, ki postaja pisatelj.

Papirje notranjega ministrstva in upravnega sodišča o azilu poštarji vlagajo v nabiralnike begunskih stanovanj vsak dan. Tam je napisano vse, kar je treba vedeti o ljudeh, ki od daleč in z vso prtljago prihajajo k nam. Kar ni napisano, je mogoče slutiti. A šele ko Andraž sreča Mohamada, ko Mohamad prevzame Andraža, se iz papirja dvigne pesnitev.
- Uroš Škerl Kramberger

Ljubiti drugega, pomeni priti do glasu drugega, tistega, ki trpi ali je trpel, in ki se skozi pripoved osvobaja. Pri tem je uspelo Andražu Rožmanu iz sogovornika izvabiti najbolj brutalne in najnežnejše tone. Toda v tistem se tudi v poslušalcu-zapisovalcu zgodi nekaj magičnega. Prepoznanje morda, da sprotno prevajanje življenja v poezijo, pomaga pri razumevanju jaza. In da poezija lahko reši življenje.
V Treh spominih torej ne gre zgolj za pustolovščino, temveč za praskanje pod povrhnjico. Radodarnost in ljubezen sta ključni besedi za to knjigo. Ter pogum. Na obeh straneh.
- Gabriela Babnik


Več o knjigi:


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...