Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Trikrat ob zori

Alessandro Baricco
Trikrat ob zori
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2015
Naslov izvirnika Tre volte all'alba
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Janko Petrovec
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
230 g
103 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman popisuje verjetno zgodbo, ki pa se, kot pravi avtor, v resničnem življenju ne bi nikoli mogla odviti. Zgodbo o moškem in ženski, ki se srečata trikrat, toda vsakič je edinič in prvič in zadnjič. Nepravilni čas književnosti jima omogoča, da je starostno razmerje med njima ob vsakem srečanju drugačno. Vrsta iskrivih, živahnih, duhovitih in presenetljivih dialogov nam ju odkriva v vsej njuni edinstvenosti.

Roman Trikrat ob zori se je prvič pojavil kot omemba v Bariccovem delu Mr Gwyn. Šele kasneje je avtor sklenil, da ga tudi v resnici izpiše. Zato ga je mogoče brati kot svojevrstno nadaljevanje Mr Gwyna ali pa kot samostojno delo.

Alessandro Baricco (1958) sodi med najpopularnejše sodobne italijanske prozaiste, ki si je z deli, kot so Svila, Devetsto, Ta zgodba in Mr Gwyn, pridobil zvest krog bralcev tudi pri nas. Njegova dela izdajajo po vsem svetu.

Recenzija Bukla

Kratki roman znanega italijanskega pisatelja, ki ga v slovenščini že poznamo po delih Svila, Devetsto, Ta zgodba, lani pa je izšel še virtuozni Mr Gwyn, je domiselni literarni eksperiment (izvirno je izšel leta 2011 kot nekakšen stranski proizvod Mr Gwyna iz istega leta), v katerem Baricco izvirno preigra tri unikatna srečanja enega para. Pri tem je, s čimer avtor izpričuje možnosti literature, ki presegajo realno življenje, vsako od njih prvo, zadnje, hkrati pa tudi poslednje. V prvem delu pretežno dialoškega triptiha Baricco nastavi glavna lika, žensko v večerni obleki, ki vsa utrujena proti jutru pride v hotel, kjer se zaplete v pogovor z moškim, ki ob tej nenavadni uri sedi v kotu avle. Po vse živahnejšem pogovoru in njunem odhodu v sobo na koncu prvega dela nas pisatelj pripelje do presenetljivega konca. V drugem in tretjem delu pa junaka bistro preobrne in njuni vnovični srečanji postavi na nova izhodišča. Iskrivo.

Samo Rugelj, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...