Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Tujka; Kovček
10,20 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Litera
Zbirka Nova znamenja
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6422-90-1
Prevod Lijana Dejak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11 cm
260 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
rusko leposlovje

Založnik o knjigi

Dovlatov se od drugih avtorjev tako imenovanega \"tretjega vala\" ruskih emigrantov (Aksjonov, Vojnovič, Solženicin) razlikuje po tem, da se je uveljavil šele po prihodu v ZDA. Kritiki so ga razglasili za očeta enega od tokov postrealizma, ki so ga poimenovali \"novi avtobiografizem\". Za njegovo prozo je značilen do podrobnosti izbrušen in zgoščen slog, v katerem se tesno prepletajo absurdno in smešno, tragično in komično, ironija in humor. Piše v živem pogovornem jeziku, značaje junakov pa razkriva predvsem v virtuozno oblikovanih dialogih. Tokrat se predstavlja z dvema kratkima romanoma Tujka in Kovček, v katerih skozi prizmo blage ironije opazuje pripetljaje in zgodbe Rusov v \"instantni\" Ameriki, vse v tesni navezavi na zapuščeno domovino v njeni veličastni pristnosti.

Recenzija Bukla

Pri študentski založbi Litera je v zbirki Nova znamenja izšla knjiga Sergeja Dovlatova (1941-1990), enega najbolj priljubljenih sodobnih ruskih pisateljev. Od drugih avtorjev tako imenovanega \"tretjega vala\" ruskih emigrantov (Aksjonov, Vojnovič, Složenicin) se razlikuje po tem, da se je uveljavil šele po prihodu v ZDA. Kritiki so ga razglasili za očeta enega od tokov postrealizma, ki so ga poimenovali \"novi avtobiografizem\". Za njegovo prozo je značilen do podrobnosti izbrušen in zgoščen slog, v katerem se tesno prepletajo absurdni in smešno, tragično in komično, ironija in humor. Piše v živem pogovornem jeziku, značaje junakov pa razkriva predvsem v virtuozno oblikovanih dialogih. Tokrat se predstavlja z dvema kratkima romanoma Tujka in Kovček.

Eva Vrbnjak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...