Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ujemi zajca

Lana Bastašić
Ujemi zajca
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-274-467-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
mehka vezava
187 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dobitnica nagrade Evropske unije za literaturo 2020 se v svojem udarnem prvencu Ujemi zajca potopi globoko v kalne vode prijateljstva in odraščanja. Čustveno in narativno bogato seciranje zapletenega prijateljstva med dvema ženskama, ki ju življenje razdruži, nato pa spet pripelje skupaj, je umeščeno v format road trip romana po cestah nekdanje Jugoslavije. Mlada avtorica se na brezkompromisen način loteva predvsem tematik, ki posebej okupirajo mlajšo, milenijsko generacijo. Za roman obstaja izjemno zanimanje, prevodi se vrstijo, Lano Bastašić pa razglašajo za Eleno Ferrante Balkana.

Recenzija Bukla

Lana Bastašić (1986), rojena v Zagrebu, je za svoj prepričljivi prvenec Ujemi zajca, ki je izšel leta 2019, leto kasneje dobila evropsko nagrado za književnost, to pa je spodbudilo prevajanje tega romana v več kot deset jezikov do zdaj. V slovenščino je to zgodbo o ženskem prijateljstvu, prestreljenem tudi z balkanskimi vojnimi leti, domiselno prevedla Dijana Matković, zgodba tega inovativno izpisanega romana pa se začne, ko Sara prejme klic dolgoletne prijateljice Lejle, naj Sara nujno pride do nje. Sara se temu upira, kar je razumljivo, saj Lejle ni videla že oseminštirideset letnih časov, izgubila se je namreč neznano kam, poleg tega pa Sara zdaj živi v dvoje v Dublinu in ji ni prav preprosto priti v Zagreb, kjer je zdaj Lejla. Vendar jo Lejla razoroži z besedami: »Sara, Armin je na Dunaju.« Armin je Lejlin brat, te besede pa Saro odpihnejo v prvi Starbucks, kjer po spletu hipoma kupi letalsko vozovnico za Zagreb s prestopanjem v Münchnu za 586 evrov. Vnovično srečanje dolgoletnih prijateljic in obetajoči road trip, skupaj s spoznavanjem njune preteklosti, spravi ta roman v prvovrstni pogon, ki ne popusti vse do konca. Priporočam!

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...