Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ujetnik nebes

Carlos Ruiz Zafón
Ujetnik nebes
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2880-9
Naslov izvirnika El Prisionero del Cielo
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Veronika Rot
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,8 x 15 cm
580 g
367 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Tretji roman iz cikla Pokopališče pozabljenih knjig, ki se je začel s Senco vetra in predzgodbo Igra angela.
Barcelona, pred božičem leta 1957. V slabo obiskani knjigarni Sempere in sinovi se oglasi neznanec in kupi najdragocenejšo knjigo, redki izvod Grofa Monte Crista. Presenečenemu Danielu Semperu naroči, naj knjigo izroči sodelavcu in prijatelju, s posvetilom »Za Fermína Romera de Torresa, ki se je vrnil od mrtvih in ima ključ od prihodnosti«. Tako se začne nova mojstrovina rojenega pripovedovalca, ki preplete različna zgodovinska obdobja in usode. Fermínova zamolčana zgodba nas prestavi v najbolj mračna leta Francovega režima in v strah odeto Barcelono. Daniel pa se giblje v svetu petdesetih let 20. stoletja, ko v Barcelono začne prodirati svetloba in upanje na boljše časa. A oba zasleduje preteklost, ki jo morata razčistiti …

Recenzija Bukla

Zafóna z njegovima romanoma Senca vetra in Igra angela prav dobro poznamo tudi pri nas, zdaj pa je izšel še Ujetnik nebes, ki s prvima dvema spada v skupni cikel, saj jih povezujejo junaki in vsebinske prvine. Tokrat se zgodba sproži v trenutku, ko konec pet desetih let 20. stoletja v slabo obiskano barcelonsko knjigarno z imenom Sempere in sinovi, kjer pri očetu dela Daniel (poznamo ga iz Sence vetra), vstopi moški, ki kupi najdragocenejšo knjigo ter vanjo napiše skrivnostno posvetilo. To odpre mnogo vprašanj in za seboj potegne Danielovo zasledovanje skrivnostnega tujca, kar ga povleče na potovanje v temno špansko polpreteklost Francovega režima in razkrivanje prave identitete ljudi, ki so mu najbliže. Seveda pa to ni edina nit tega živahnega romana, saj mora Daniel razrešiti še eno skrivnost, ki jo ima pred njim Bea, zdaj njegova žena, s katero imata sina Juliána. Daniel namreč ugotovi, da naj bi se iz neznanega razloga Bea v hotelu Ritz kmalu sestala s svojim nekdanjim zaročencem. Na dan predvidenega srečanja Daniel ne zdrži in kar sam odide tja ter se sooči z novimi nepričakovanimi dogodki. Obvezno branje za vse ljubitelje Zafónovega pripovednega sloga.

Samo Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...