Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ujetniki sanj

Valerija Skrinjar-Tvrz
Ujetniki sanj
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Prešernova družba
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6512-69-5
Prevod Stanka Rendla

Tehnične lastnosti
trda vezava
195 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
bosansko leposlovje

Recenzija Bukla

Bosansko-slovenska pisateljica, rojena v Zagorju ob Savi leta 1928, je domačim tako mlajšim kot starejšim bralcem kar dobro znana, saj je avtorica več kot desetih knjig in radijskih iger, ki niso nastale v njenem maternem jeziku, vendar so vse kmalu dobile svoj prevod tudi v slovenščino. Zadnje delo za mladino je pravljica Zlato jabolko, zadnji roman Jutro v Bosni pa govori o travmah preživelih iz zadnje vojne.
Tokrat pa nam ponuja roman o človeških odnosih, ki bi mu lahko rekli tudi iskanje topline znotraj družine. Govori o neizpolnjeni ljubezni matere, o mladostnem strahu hčere in o odtujenem očetu. Mati za ceno lastne sreče vzdržuje navidezno harmonijo družine, hči ne uspe obdržati vezi z otrokovim očetom, oče, uspešen podjetnik in znanstvenik, pa narekuje pravila obnašanja družine. V zadnjih dneh življenja poskusijo obnoviti vezi, ki so jih dolga leta trgali in zanemarjali.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...