Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umazana havanska trilogija

Pedro Juan Gutiérrez
Umazana havanska trilogija
24,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ZAMIK
ISBN 978-961-6744-09-6
Naslov izvirnika Trilogía sucia de la Habana
Leto izdaje izvirnika 1998
Prevod Marjeta Drobnič

Tehnične lastnosti
trda vezava
413 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
kubansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Presenetljivo delo, ki bralca posrka v samo središče karibskega ciklona in v njem ostane, tudi ko že zdavnaj mine. Skoraj kot pri podrobnem potopisu se vanj vtiskujejo podobe mesta, portreti ljudi in prigode glavnega junaka, obenem ironičnega in neprizanesljivega pripovedovalca.
Avtorja zgodb, ki še vedno živi v Havani, kritiki radi omenjajo kot Bukowskega iz tropov. Njegovo pisanje je plod izkušenj novinarja, fizičnega delavca, a tudi človeka, ki mora preživeti brez dela. Prejel je pomembni mednarodni književni nagradi: špansko Alfonso García-Ramos de Novela 2000 in italijansko nagrado za pripovedništvo Jug sveta 2003. Njegova dela so prevedena v 20 jezikov.
Zgodbe so napisane kot avtobiografske, v neposrednem jeziku z močnim ritmom, ki bralca popelje v samo središče življenjskega vrtinca glavnega junaka, ki sodi v obrobni in celo prestopniški sloj družbe. Avtor nam z delom predstavi mogočen portret današnjega življenja na Kubi, njene družbe in odnosov v njej. S surovim realizmom, a vendar tudi humorno nam posreduje stvarnost havanskega okolja, piše o ljudeh, ki so se znašli v praznem prostoru, zaznamovanem z razočaranjem, hrepenjenjem, politiko, erotiko, lakoto in iščejo izhode iz svoje ujetosti, da bi preživeli.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...