Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Uporniški genij

Roman o Tommasu Campanelli
Dante Maffìa
Uporniški genij
29,80 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Gaya
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-92674-4-8
Prevod Vasja Bratina

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
450 g
224 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Življenjska pot izjemne osebnosti, sojetnika Giordiana Bruna v inkvizacijskih zaporih in osebnega prijatelja Galilea Galileija.

"O tem odličnem romanu je treba zelo poglobljeno razmišljati, da lahko bolje razumemo naš čas in tudi našo prihodnost. Napisan je z zanosom in s silovitostjo, neprisiljeno in lahkotno." (Claudio Magris)

Recenzija Bukla

Italijanski pisatelj Dante Maffìa (1946) je izdal že več kot trideset pesniških zbirk, več kot dvajset romanov in približno petnajst obsežnejših esejističnih del. Uporniški genij je njegov najboljši roman in je hkrati tudi prvi preveden v slovenščino. Biografski roman o Tommasu Campanelli, dominikanskem menihu in teologu, filozofu in pesniku, skratka enem izmed vodilnih mislecev 17. stoletja, je avtor sestavil s skrbnim izbiranjem prelomnic v filozofovem življenju in tako napisal zgodbo Fra Tommasa, vse od otroške vedoželjnosti do končne slave pod zaščito francoskega dvora. Govorimo o osebnosti, ki se ni uklonila še tako nečloveškim inkvizicijskim metodam zasliševanja, in osebnem prijatelju Galilea Galileja, ki ga je Campanella branil na znamenitem sojenju, ki se je končalo z Galilejevim zanikanjem lastne teorije in upornim stavkom »Eppur si muove!«. Prevajalec Vasja Bratina, ki je svojo prevajalsko moč že dokazal s prevodi Ecovih romanov (za Foucaultovo nihalo in Skrivnostni plamen kraljice Leone je leta 2007 prejel Sovretovo nagrado), je izvornemu besedilu dodal še opombe in kronologijo.

Vanja Jazbec, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...