Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V odmevu vetra

Mojca Šipek
V odmevu vetra

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2018
ISBN 978-3-7086-1008-5
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Hanzi Filipič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 13 cm
192 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Literarni prvenec Mojce Šipek, roman V odmevu vetra, je zgodba o izgubi vere, zaporu v samoti, ki ji sledi, in odpuščanju, ki dušo odreši v prostost. Lahko bi rekli tudi, da je to nekakšen potopis s potovanja, na katerega se je odpravila žejna duša v želji, da končno najde svojo vodo, svoj smisel življenja in poslanstvo, ki ga ima. In ta duša je v zgodbi utelešena. V dekletu, ki jo znanci kličejo Mari. V ženski, ki je bila glas, a je, ko sta jo razočarala zaročenec in najboljša prijateljica, postala odmev. Tista ponovitev, ki izvira iz minulega časa in se, kot nekakšen zasledovalen šepet nemirne vesti, vrača v sedanjost ter ne prinaša ničesar novega.

Mari v svoje življenje nosi minuli čas, ki ji je prizadel globoko rano. Trenutke, ki jih je doživela, a jih ni mogla spremeniti v preteklost. Zato se, z nekakšnim namigom usode, kot odmev vetra (tistega z juga, s spremembo vremena) vrne v ta čas. S slutnjo, da mora, če želi biti res svobodna, prenehati biti sužnja časa, ki je minil. S poslanstvom, da ne bo več odmev, temveč bo (p)ostala glas.

Recenzija Bukla

Mojca Šipek, avtorica kratkega romana V odmevu vetra, je po poklicu psihologinja. Da zna zaznavati in razumeti duševne vzgibe ob prelomnih dogodkih, posebno ob udarcih in razočaranjih, ki jih prinaša življenje, se kaže tudi v njenem pisanju. V literarnem prvencu to potrjuje z zgodbo dekleta Mari, mlade arhitektke, ki po naključju odkrije, da je zaročenec Andrej izneveril njeno zaupanje, jo prevaral, povrh vsega z najboljšo prijateljico Suzano. Svet se ji spremeni v črepinje in niti ne pomisli, da bi se jih morda dalo sestaviti. V nekaj urah pobere svoje reči in odpotuje v popolnoma drugačen, bolj umirjen kraj, k staršem v Makedonijo. Tam v pogovorih z očimom Ognenom, polnim življenjskih modrosti, zraslih iz bolečih preizkušenj, spozna, da mora najbolj boleče spomine z odpuščanjem spremeniti v preteklost.

Iztok Ilich, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...