Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V Sibirijo

Per Petterson
V Sibirijo
24,20 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Litera
Zbirka Babilon
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6780-84-1
Naslov izvirnika Til Sibiri
Leto izdaje izvirnika 1996
Prevod Marija Zlatnar Moe
Urejanje Petra Vidali

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 14,5 cm
290 g
190 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
norveško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

"Tako kot v Konje krast tudi v romanu V Sibirijo Per Petterson pretanjeno izpisuje odraščanje, navezanost in izgubo. Toda če v Konje krast protagonist preživi s tvornim premagovanjem travme ("sami odločamo, kdaj boli"), je za v tem romanu porajajočo se žensko stvar drugačna. Pred nami je junakinja, ki ne more in tudi ne želi pozabiti izgube, vsi njeni koraki v odraslost so samo nadomeščanje izgubljenega, in vsa odraslost je samo še "preostanek". Pred nami je junakinja, ki ne pristaja na utehe in kompromise - ves čas jo zebe, toda za svojo sanjsko deželo je izbrala Sibirijo, ker je tam horizont še bolj leden in še bolj jasen," smo zapisali v popotnico novemu romanu v znova sijajnem prevodu Marije Zlatnar Moe.

Recenzija Bukla

Norvežana Pera Pettersona (1952) v slovenščini že poznamo po njegovem najbolj znanem delu Konje krast (2003), s katerim se je prebil po vsem svetu pa tudi v naše maturitetno branje. Nedavno se je Petterson mudil tudi pri nas, ob tej priložnosti pa je izšel pričujoči roman iz leta 1996, ki v sebi nosi podobne motive. Glavna junakinja je vase zaprta močna ženska, ki pred nami razkriva zgodbo svojega življenja od otroštva naprej, ki ga je ob odtujenih starših preživela naslonjena na svojega brata. Po njegovi izgubi pa se njeno življenje pri triindvajsetih letih kar nekako ustavi in njena odraslost postane nekakšen neskončen manko. Občutljivo prvoosebno izpisano bivanje čvrste ženske, ki ne sprejema kompromisov, in se, kljub temu da jo vedno zebe, po odrešitev odpravi v deželo mraza – Sibirijo.

Samo Rugelj, Bukla 89-90

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...