Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V tvoji puščavi

Skoraj roman
Miguel Sousa Tavares
V tvoji puščavi
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-231-958-8
Naslov izvirnika No teu deserto
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Tanja Ovaska
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
290 g
132 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > potopisi
leposlovje > leposlovni roman
portugalsko leposlovje

Založnik o knjigi

V tvoji puščavi je potopisni roman – predvsem pa poklon osebi, ki jo je pisec spoznal v določenem trenutku svojega življenja, ter poklon puščavi. Je ubeseditev tipičnega portugalskega fada, zgodbe o hrepenenju po izgubljeni osebi in po nepozabni puščavi. V tem »skoraj romanu«, kot knjigo imenuje sam avtor, sledimo glavnemu junaku, ki opisuje potovanje z džipom po saharski puščavi novembra 1987 v spremstvu mladega dekleta, ki jo je srečal le nekaj dni pred odhodom. Spremljamo nastanek in razvoj odnosa med neznancema, ki ju druži želja po odkrivanju puščave, ter njuno medsebojno prilagajanje v neznanem okolju in v nepredvidljivih okoliščinah. Roman je izpoved, zahvala in obenem poslovilno pismo, napisano dvajset let po potovanju.

MIGUEL SOUSA TAVARES (1950) je priznan portugalski novinar in pisatelj, dobitnik vrste literarnih nagrad.

Recenzija Bukla

Moški in ženska odideta v puščavo. Moški in ženska potujeta po puščavi. Moški in ženska se vrneta iz puščave. Tako bi lahko obnovili kratki roman priznanega in večkrat nagrajenega portugalskega novinarja in pisatelja, rojenega leta 1950. Nič posebnega se ne zgodi, ne zaljubita se, ne postaneta par, a to unikatno potovanje ju zaznamuje za zmeraj, moški ga ves čas nosi v sebi in potreben je samo lahen impulz, njena fotografija, ki jo posnel med potjo in na katero spet naleti po naključju, da se odloči, da zapiše to njuno zgodbo, izpiše njuno srečanje, srečanje ljudi, ki ju je puščava s svojo prostranostjo, nesmiselnostjo in nedoumljivostjo povezala za zmeraj. Sentimentalna žalostinka, hvalnica puščavi in bivanju, portugalski fado v prozi, potopisni roman o romanju k svojemu bistvu in knjiga, ki se je po koncu spet, navdihnjeni z njenim koncem, z veseljem lotimo brati od začetka.

Samo Rugelj, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...