Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Večer v klubu

Christian Gailly
Večer v klubu
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-282-020-6
Naslov izvirnika Un soir au club
Leto izdaje izvirnika 2001
Prevod Aleš Berger
Spremna beseda Milan Dekleva
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
330 g
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Kaj se zgodi, ko se priletni jazzovski zasvojenec po desetletni abstinenci, ki si jo je bil zaukazal, nekega večera, ko se po naključju znajde v lokalu tujega mesta, na lepem povrne k svoji nekdanji pogubni strasti: igranju na klavir? Zdrs nikakor ni nedolžen, spet se odpreta pekel in nebo.

Recenzija Bukla

Gailly (1943– 2013), francoski pisatelj, ki je bil v mladosti tudi saks ofonist, je v času svoje ustvarjalne kariere napisal približno ducat romanov, ki se odlikujejo po sočutnem, bridkem humorju, ki smo mu priča tudi v njegovem delu Večer v klubu, ki je izšlo leta 2001. Njegov glavni junak je Simon Nardis, nekdaj jazzovski pianist, ki je že pred leti dal slovo tej glasbi, ki ga je zasvojila, da bi s svojo ženo zaživel normalno življenje. To traja vse dotlej, dokler ga splet okoliščin nekega večera ne pripelje v lokal, kjer igra jazzovski ansambel, Nardis pa se tam vse bolj spogleduje z željo, da bi spet sedel za klavir in ponovno zaigral. Skušnjava je vse večja, čas pa pritiska nanj, saj je ostalo samo še malo do odhoda vlaka, ki bi ga odpeljal nazaj k ženi in k njegovemu vsakdanjemu življenju. Ko pa sede za klavir in se s pritiskanjem tipk zbudi iz desetletnega sna, se njegovo življenje v trenutku obrne v povsem novo smer ... Izvrsten roman, napisan v specifičnem pripovednem slogu, ki ga zaznamujejo kratki, včasih pomensko odprti stavki, je grenko-sladko delo francoskega pisatelja. Bralcu dvigne pritisk in spodbudi zadrževanje diha, svoje pa doda tudi pomenljiva spremna beseda Milana Dekleve. Ta opozarja, da je jazz lahko tudi smrtno nevaren. Večer v klubu to dokazuje – dobesedno.

Samo Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...