Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Veliki dobitek

Meike Winnemuth
Veliki dobitek
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2066-0
Naslov izvirnika Das grosse Los
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
310 g
271 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

KAKO JE ŽIVETI ŽIVLJENJE, O KAKRŠNEM OBIČAJNO SAMO SANJAMO?

Pravzaprav si je želela le malce več finančne neodvisnosti, da bi si lahko privoščila več svobode in večkrat rekla »ne«. Zato je nemška novinarka Meike Winnemuth sodelovala na Milijonarju. Toda prejela je mnogo več, kot je pričakovala: 500.000 evrov.

Kaj pa zdaj? Kaj naj stori z denarjem? Naj preprosto nadaljuje z življenjem tako kot doslej?

Odloči se, da bo za nekaj časa \'izpregla\' in odpotovala okoli sveta. Od Buenos Airesa do Šanghaja, od Adis Abebe do Honoluluja. Dvanajst mesecev, dvanajst različnih mest. Leto je neverjetno in Meikeino življenje postavi na glavo.

In tisto najboljše? Spozna, da sploh ne bi potrebovala toliko denarja in da bi življenje lahko spremenila že prej.

Recenzija Bukla

Pred nami je resnična zgodba priljubljene nemške novinarke Meike Winnemuth, ki je konec leta 2010 na televizijskem šovu nepričakovano priigrala 500.000 € in si potem privoščila celo leto potepanja po svetu. Samska zrela štiridesetletnica brez otrok je preživela dvanajst nepozabnih mesecev v dvanajstih krajih na različnih koncih sveta, od oddaljenega Sydneyja, temperamentnega Buenos Airesa, eksotičnih Šanghaja in Honoluluja pa vse do bližnjih evropskih prestolnic, kot so London, København in Barcelona, ki si jih je zmeraj želela ogledati, pa nikoli ni bilo dovolj časa. Tako potepanje, vsak mesec v drugem kraju, brez velikih denarnih skrbi in delovnih obveznosti, čeprav je o potovanju redno poročala na blogu in bila še naprej v intenzivnem stiku z bralci, ji je poleg raznolikih popotniških izkušenj prineslo tudi mnoga druga spoznanja. Zahvalo za številne izkušnje in preizkušnje dolguje tudi svojim bralcem, saj je za marsikoga med njimi urejala razne zadeve v krajih, kjer se je ustavila. Potovanje je strnila v izčiščeni, humorno obravani, a iskreni pripovedi, ki ni običajen potopis, pač pa dvanajst dolgih pisem različnim ljudem, prijateljem, staršem, bivšim partnerjem, sodelavcem …, v katerih pripoveduje tople zgodbe o krajih, ki jih je obiskala, in ljudeh, ki jih je srečala. Predvsem pa v pismih govori o sebi in o tem, kako se je po več kot dvajsetih letih novinarskega dela, ko je bila res že naveličana različnih vzponov in padcev, znašala na veliki prelomnici in znova vzljubila svoje delo in življenje. Pri tem pa je spoznala, da za srečno in polno življenje ni nujno samo pehanje za uspehi in priznanji, temveč da je treba slediti srcu. In ne nepomembno, ugotovila je da za spremembo in za tak popotniški odklop sploh ne bi potrebovala velikega dobitka.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...