Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Verjemi, da te imam rad

Luis Leante
Verjemi, da te imam rad
26,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-00-0623-7
Izbor Veronika Rot
Prevod Veronika Rot

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 g
272 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Verjemi, da te imam rad je presunljiva ljubezenska zgodba o moči ljubezni, ubesedena v izrazito poetičnem jeziku in prepredena s fi lozofskimi digresijami o ljubezni in smrti. Protagonista sta Montse in Santiago, ki se pri osemnajstih letih srečata v Barceloni, se zaljubita, a svoje ljubezni ne moreta izživeti. Leante je prototipsko ljubezensko zgodbo – ljubezen med bogato mladenko in revnim mladeničem, ki sta si usojena, a socialne in fi nančne prepreke, ki ločujejo njuni družini, onemogočajo uresničitev ljubezni – očistil vse odvečne sentimentalnosti in jo postavil v čudovito, a kruto okolje afriške puščave, kamor se 25 let po ločitvi odpravi Montse, da bi znova odkrila svojega ljubega.
Roman, ki ga kritiki postavljajo ob bok najlepši romaneskni ljubezenski zgodbi, Márquezovi Ljubezni v času kolere
Leantejev najnovejši roman – zanj je leta 2007 pisatelj prejel nagrado Alfaguara, najpomembnejšo špansko literarno nagrado

LUIS LEANTE je predstavnik mlajše španske pisateljske generacije, ki je s samosvojim literarnim izrazom nase opozoril že z zbirko kratkih zgodb Academia Europa, za katero je prejel Premio Ciudad de Barbastro de Novela Corta. Verjemi, da te imam rad je njegov šesti roman.

Recenzija Bukla

Malo znani španski pisatelj, sicer profesor latinščine, je lansko pomlad za pričujoči roman prejel prestižno literarno nagrado, ki jo španskim in latinskoameriškim avtorjem podeljuje žirija sicer zelo uglednih pisateljskih imen. Mario Vargas Llosa kot njen predsednik je poudaril avtorjevo močno izraznost, s katero oživi prizorišča romana in bralcu živo predstavi dogodke v zadnjih španskih kolonijah v Afriki. To je zgodba o ženski, ki prepozno ugotovi, da je bila prva ljubezen tudi edina prava v njenem življenju. Po 26 letih, ko ji mladoletna hčerka umre v prometni nesreči in jo mož zapusti zaradi mlajše ljubice, se zdravnica Montserrat odloči poiskati Santiaga, ki je po njenih informacijah izginil v Sahari, kamor so poslali mlade vojake Tujske legije. Vojna je razdejala afriško puščavo in sproži se veriga nepredvidenih dogodkov, ki zaznamuje celo zgodbo in življenja vseh protagonistov.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...