Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vladimir Rubajev ali Pokrajine irealnosti

Serge Lentz
Vladimir Rubajev ali Pokrajine irealnosti
42,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-218-810-8
Prevod Vital Klabus

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 12,5 cm
664 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ukrajinsko leposlovje

Recenzija Bukla

Roman francoskega pisatelja in novinarja ukrajinskega rodu je pripoved o življenju nenavadnega Vladimirja Ivanoviča Rubajeva, skoraj dva metra visokega človeka, ki – tudi zaradi svoje višine – pri ljudeh vzbuja radovednost in spoštovanje.
Vladimir se je rodil leta 1803 kot tretji sin polkovnika Ivana Fjodoroviča Rubajeva na Velikih hrastih v Biljakovu ob Črnem morju, družinskem posestvu, ki ga je njegovemu dedu v zahvalo podaril car in obsega ozemlje, ki ga je ded prehodil v treh dneh. Nemire med okoliškimi kmeti povzroči že Vladimirjevo rojstvo, saj ga je lastna mati razglasila za \\\'otroka demona\\\'. Ker mati kmalu po porodu umre, njegovi bratje in sestre pa ne živijo več doma, Vladimir odrašča v družbi očeta, precej čudaškega moža, ki se raje kot z ljudmi pogovarja z živalmi in predmeti. Na posestvu se jima kmalu pridružita Judinja Bajla in njena hči Rivka, kar zopet naleti na neodobravanje med ljudmi. Vendar Vladimir in njegov oče vse težave prenašata z njima lastno filozofijo. Odlično napisan in humorja poln roman.

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...