Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vodnik

R. K. Narayan
Vodnik
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Moderni klasiki
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-231-613-6
Prevod Gregor Podlogar
Spremna beseda Ana Jelnikar

Tehnične lastnosti
trda vezava
203 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Narayan je največji klasik indijske književnosti, pisane v angleščini. Roman Vodnik se začne lahkotno, nadaljuje pa precej bolj usodno. Po hinduistični filozofiji spoznanje resnice pride po obdobju iluzije in prav to se zgodi junaku romana, ki se zaljubi v poročeno žensko in si s tem močno zaplete življenje. Po nenavadnih preobratih pridemo do hinduističnega verovanja, da razumevanje nastopi šele po izteku poželenja in da v trenutku, ko se zdi vse izgubljeno, človeka čaka prehod na novo raven bivanja.

Recenzija Bukla

Junak romana je turistični vodič, ki po spletu okoliščin postane duhovni vodnik. Duhovita zgodba se začne, ko Radžu pride iz zapora in se zateče v svetišče, kjer ga neki moški zamenja za guruja in prosi za nasvet. Počasi spoznavamo dogodke, ki so Radžuja pripeljali v zapor, konec zgodbe pa je izrazito odprt in omogoča različne interpretacije. Roman, ki je, tako kot ostala dela angleško pišočega indijskega avtorja, postavljen v domišljijsko mesto Malgudi, temelji na hinduističnem prepričanju, da spoznanje resnice nastopi po času iluzije.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...