Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vsaj malo vere

Mitch Albom
Vsaj malo vere
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1281-8
Naslov izvirnika Have a little faith
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Irena Modrijan
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
510 g
276 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Literarna mojstrovina Mitcha Alboma o izjemnem osemletnem odkrivanju življenja z upanjem v srcu se začne z nenavadno prošnjo: Mitcha Alboma njegov bolehni dvainosemdesetletni nekdanji verski voditelj, rabin, prosi, naj ima poslovilni govor na njegovem pogrebu. Mitch se ne počuti vrednega, da bi to naredil, ker pa prošnje ne more zavrniti, pristane pod pogojem, če bo rabina lahko bolje spoznal kot človeka. Zato ga mora kar nekajkrat obiskati. Hkrati spoznava tudi lokalnega pastorja, človeka z izredno tragično preteklostjo, ki pridiga revnim ljudem in brezdomcem v propadajoči cerkvi, a kljub temu ohranja upanje in veselje. Roman Vsaj malo vere, ki govori o tem, kako se ozdraviti gorja in kako v današnjem svetu ohraniti vero, je ganil milijone bralcev in jim pomagal.

Recenzija Bukla

Že naslov pove, da je to knjiga o veri, pa ne o nekem točno določenem verskem prepričanju, pač pa na splošno o univerzalnem človeškem upanju, o veri v dobroto, poštenje in nam skrite višje cilje tuzemskega bivanja. Priljubljeni ameriški pisatelj, ki je že dolgo časa nazaj pozabil na svojo vero, je nekega dne dobil nenavadno prošnjo. Ostareli lokalni duhovnik, rabin iz njegove mladosti, ga je prosil, če bi imel poslovilni govor na njegovem pogrebu. Božjega služabnika si ni upal zavrniti, zato si je izboril nekaj srečanj z njim, da bi ga bolje spoznal. Srečavanja so trajala osem let in iz njih je nastala ganljivo poduhovljena pripoved.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...