Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vsakih sedem valov

Daniel Glattauer
Vsakih sedem valov
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-231-803-1
Prevod Neža Božič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
510 g
291 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
avstrijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Naslednje leto
Zadeva: Kako naprej?
1. Poznate Emmi Rothner in Lea Leikeja?
Potem ste brali Proti severnemu vetru, roman v elektronskih pismih, kjer se Emmi in Leo brezupno zaljubita. A se jima nikoli ne uspe srecati.
2. Je za vas njuna zgodba koncana?
Lahko da. Za Emmi in Lea pa ne! Emmi vztraja in po dolgi enostranski komunikaciji s sistemskim administratorjem se nekega dne Leo znova oglasi.
3. Vam je bilo žal, da se nikoli nista srecala?
Ste si zanju želeli drugacen konec? Izvolite. Nadaljevanje romana prinaša nove možnosti.
4. Zgodbe ne poznate?
Dolgo, strastno elektronsko dopisovanje Emmi in Lea, ki se poznata le prek spleta, se nekega vecera na mah konca. Zdaj se Leo po skoraj letu vrne iz Bostona. Pricakajo ga Emmijina sporocila. Kmalu si spet pišeta – zdi se, da dramaticen konec in dolg premor vendarle nista ugasnila vsega med njima. Toda Leo je zdaj v obetavni zvezi, Emmi še vedno porocena. Ko ob obalo pljuskne šest valov, izvemo v romanu, sledi sedmi, ki prinese presenecenja …

Daniel Glattauer (1960, Dunaj) je avstrijski pisatelj in novinar. Z romanom Proti severnemu vetru, ki je preveden že v 35 jezikov, in nadaljevanjem Vsakih sedem valov je požel obilo pohval pri kritikih in sprožil val navdušenja pri bralcih.

Recenzija Bukla

Vsi, ki smo lani z užitkom brali ljubezenski roman v elektronskih pismih Proti severnemu vetru in trepetali, ali se bosta Emmi in Leo srečala v živo in ali si bosta všeč ali ne, lahko zdaj uživamo v njunem izbrušen­em dopisovalskem nadaljevan­ju. Preteklo je mnogo praznih noči in še vedno poročena Emmi se znova spopade s sistemskim administratorjem, da bi doklicala ljubega prijatelja. Po več mesecih se zgodi čudež, Leo se vrne iz Bostona in se javi s starega naslova. Ali je eno leto elektronske ločitve predolga doba, da bi se znova našla, ju bo izkušnja skorajšnje sreče spametovala, ali bosta tokrat zmogla prepoznati pravi val, višji in močnejši od drugih? Avstrijski pisatelj, ki je konec januarja obiskal Ljubljano in Maribor, je odgovoril na vprašanje, ki nas je vse najbolj zanimalo. »Ne, sam zgodbe, o kateri pišem, nisem doživel. Če bi jo, je ne bi zapisal.« In na koncu dodal: »Internet nam omogoči, da odnose izživimo, ni pa nam jih treba dolgoročno – živeti.«

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...