Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vse, vse

Nicola Yoon
Vse, vse
29,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5019-0
Naslov izvirnika Everything, everything
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Irena Duša Draž
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
420 g
318 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Moja bolezen je tako redka kakor je znana. Dejansko sem alergična na svet. Ne zapuščam hiše, iz nje nisem stopila že sedemnajst let. Vidim samo mamo in svojo medicinsko sestro Carlo.

Potem pa se nekega dne pred sosednjo hišo ustavi tovornjak. Pogledam skozi okno in zagledam njega. Je visok, vitek in oblečen ves v črno - črna majica, črne kavbojke, črni superge in črna kapa, ki skrije njegove lase. Zaloti me, kako ga opazujem in se zastrmi vame. In jaz strmim nazaj. Ime mu je Olly.

Mogoče ne moremo napovedati prihodnosti ampak določene stvari lahko napovemo. Recimo to, da se bom zagotovo zaljubila v Olly-ja. In skoraj zagotovo bo to vodilo v katastrofo.

Recenzija Bukla

Po velikem uspehu knjige (in filma) Krive so zvezde se je marsikateri pisatelj (ali pisateljica) lotil teme, v kateri je pos kušal ponuditi najstniško, mladinsko zgodbo, s katero pa bi – s t. i. večgeneracijskim pisanjem – nagovoril tako mlade kot tudi odrasle bralce. To je vsekakor uspelo jamajško-ameriški pisateljici Nicoli Yoon, ki je svojem prvem romanu Vse, vse iz leta 2015 postregla s 17-letno junakinjo Madeline, ki boleha za boleznijo hude imunske pomanjkljivosti, zaradi katere že skoraj od rojstva ni šla iz hiše, saj bi njen bolezenski napad lahko sprožil tako rekoč kateri koli alergen iz okolja. Zato se šola doma, v prostem času pa večinoma bere, seveda povsem nove knjige, ki jih dobi še ovite. Njena želja po spoznavanju zunanjega sveta pa se prebudi, ko se v sosednji hiši naseli fant njenih let Olly, s katerim si kmalu začneta izmenjevati telefonska sporočila, čez čas pa začneta načrtovati tudi srečanje … Presunljivi, napeti in do konca presenetljivi zgodbi je leta 2016 sledila tudi odmevna filmska priredba.

Samo Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...